At home pedicure voor mooie voeten

Zeg vaarwel tegen je winterschoenen want het is bijna sandalenweer. Je voeten mogen na een lange winterslaap eindelijk weer het zonnetje zien. Met deze 7 simpele stappen krijg je mooie, verzorgde voeten in no-time!

Stap 1: Zolen verzachten

Begin je verzoring met je voetzolen te verzachten. Dit kan je makkelijk doen door een warm bad te nemen hierdoor gaat je huid en je nagels verzachten. Geen tijd genoeg? Dan volstaat het om je voeten te bevochtigen met een warme handdoek.

Stap 2: Breng een bezoekje aan je koelkast 

Een goede voetenscrub kan je gemakkelijk zelf maken. De ingrediënten die je nodig hebt voor een scrub:

  • 150 gram watermeloenblokjes
  • 200 gram witte suiker
  • 2 eetlepels verse citroensap
  • 1 eetlepel verse basilicum (fijngesneden)

Stap 3:  Mix it up!

Met behulp van een keukenrobot mix je eerst de watermeloenblokjes tot een papje. Doe er vervolgens de suiker en de basilicum in. Wanneer de scrub klaar is, meng je het citroensap erin.

Stap 4: Masseer al je zorgen weg

Masseer de scrub op je kuiten en voeten door middel van cirkelvormige bewegingen. Schrob die eelt en droge huid weg! Door de korreltjes suiker en het zuur in het citroen veeg je al de dode huidcellen op je voeten weg. Spoel tenslotte af met warm water en hallo zachte voeten!

Stap 5: Verwen jezelf

Knip en/of veil eerst je teennagels. Breng vervolgens een hydraterende crème aan terwijl je voeten nog vochtig zijn. Voor extra ontspanning, gebruik je best  een spa-geïnspireerde massagetechniek. Door je tenen lichtjes te strekken en zachtjes met je vingertoppen op elke teennagel te drukken zal de doorbloeding verhogen.

Stap 6: Lak je nagels

Dompel een wattenschijfje in nagellakremover en veeg het overschot van je nagellak weg. Voor de perfecte manicure breng je eerst een basecoat aan, dan twee lagen van je lievelingsnagellak. Breng als laatste stap een glanzende topcoat aan et voila, je voeten zijn klaar voor je nieuwe sandalen!

Stap 7: Zorg voor een langdurig effect

Wil je je pedicure zo lang mogelijk mooi houden? Breng dan om de twee nachten een laagje topcoat aan voor een langdurige pedicure. Voor die zachte zolen te behouden breng je voor het slapengaan crème aan op je voeten en doe daarna katoenen sokken aan. Resultaat? Gehydrateerde en zijdezachte voeten! 

De rest van je lichaam klaar maken voor de zomer?

Check hier de beste zelfbruiners van het moment

Dit werkt echt tegen cellulite

Maak je benen in no-time summer proof

Partner Content

Gesponsorde content