Goldfield & Banks is het gloednieuwe parfummerk van Dimitri Weber, een Belgische parfumexpert uit Australië. Vier jaar geleden verhuisde hij naar ‘down under’. (Sofie Albrecht)

Goudmijn aan grondstoffen

Dimitri reisde veel rond en ontdekte dat zijn nieuwe thuisland een goudmijn aan grondstoffen was. Die werden wel al gebruikt door huidverzorgingsmerken als Aesop en Jurlique, maar nog niet in de parfumerie.

Dimitri Weber, neus achter Goldfield & Banks.

Hij liet zich inspireren door lokale ingrediënten, de prachtige landschappen, de stralende dagen en pikzwarte nachten. Het resultaat zijn 4 parfums waar telkens een Australisch ingrediënt de hoofdrol speelt, ontwikkeld door Franse parfumeurs.

De 4 geuren van Goldfield & Banks

1. White Sandalwood

Sandelhout wordt tegenwoordig in West-Australie geteeld. Zijn crèmeachtige houtaroma wordt geaccentueerd door exotische kruiden, een volle roos en warm amber.

2. Blue Cypress

Deze pittige houtgeur wordt gemaakt met blauwe cypres uit Kakadu. Deze olie wordt nog nooit gebruikt in parfumerie, omdat hij niet zo gemakkelijk te verwerken is. Het geeft een zachte houtgeur met wierookaccenten.

3. Desert Rosewood

Dit type hout komt uit de Central Highlands van Victoria en is familie van sandelhout. In combinatie met warme amber, troostend vanille en stevig hout als ceder en patchoeli krijg je een karaktervolle, maar zachte Oosterse geur. De vergelijking met een moderne Shalimar is niet vergezocht.

4. Pacific Rock Moss

Een zilte geur die zeer lang blijft dankzij een rotsmosakkkoord van salie, ceder en citroen. Op de huid warmt hij op en krijgt hij iets zonnig aromatisch.

Alle geuren zijn uniseks en beschikbaar in 100 ml parfum concentraat. Pacific Rock Moss en Blue Cypress kosten 135 euro, White Sandalwood en Desert Rosewood 149 euro. Vanaf oktober te koop bij Parfuma in Antwerpen, Beauty By Kroonen & Brown in Brussel en Place Vendôme in Wevelgem.

Enkele parfumtips