Beautyblender of borstel? Deze foundationtool past het best bij jouw huidtype

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Als er iets is dat we inmiddels weten, is dat er voor het aanbrengen van make-up geen allround regel bestaat. Zo is de kans groot dat jij jouw vloeibare foundation compleet anders aanbrengt dan je vriendin of zus. Hieronder vind je de 5 beste foundationtools om je product aan te brengen volgens a) je huidtype en b) je favoriete dekking. Want als je foundation goed zit, kan de rest van je make-up look (bijna) niet meer misgaan.

Vloeibaar, poedervorm, crème... Ontdek hier welke foundation het best bij jouw huidtype past. Let op: onderstaande regels gelden voornamelijk voor een vloeibare foundation:

5 tools en rules

Stippling brush

Stippling brush

Stippling brush

Real Techniques
€ 15 – Bekijk het hier

Voor een geairbrushed resultaat, breng je vloeibare foundation aan in cirkelbewegingen met een stippling brush. Als je merkt dat je strepen maakt, zet je waarschijnlijk teveel druk. Tip: deze borstel past het best bij normale tot vette huidjes. Op een droge huid kan het kleine schilfertjes teweegbrengen, waardoor je foundation er al snel klonterig of oneffen uitziet.

Platte foundationborstel

Platte foundationborstel

Platte foundationborstel

M·A·C
€ 37 – Bekijk het hier

Ooit een platte borstel gebruikt met strepen over heel je gezicht als resultaat? Dan vergeet je hoogstwaarschijnlijk één belangrijke stap. Breng eerst vloeibare foundation in neerwaartse vegen aan op heel je gezicht. Gebruik daarna de platte kant van deze borstel om het product in je gezicht te deppen voor een egale finish.

Kabukiborstel met platte bovenkant

Kabukiborstel met platte bovenkant

Kabukiborstel met platte bovenkant

NARS
€ 55 – Bekijk het hier

Als je op zoek bent naar een volledige dekking, is deze borstel jouw nieuwste go-to. Smeer wat foundation op de rug van je hand en gebruik het topje van de borstel om het product egaal over je gezicht te spreiden. Breng met cirkelende bewegingen je foundation aan. Opgepast: dit is alweer niet de beste methode als je een droge huid hebt.

Fluffy foundationborstel

Fluffy foundationborstel

Fluffy foundationborstel

Estée Lauder
€ 56 – Bekijk het hier

Voor een natuurlijke finish zonder masker-effect, kan je het best kiezen voor deze fluffy borstel. Je kan er je foundation lichtjes en egaal mee aanbrengen én hij zorgt ervoor dat het product sneller door je huid wordt opgenomen. Breng aan van boven naar beneden voor het beste resultaat.

Beautyblender

Beautyblender

Beautyblender

Beautyblender
€ 20 – Bekijk het hier

Deze is echt voor élk huidtype geschikt, in het bijzonder voor de droge huid. Je krijgt er de meest natuurlijke finish mee op eender welk dekkingsniveau. Tip: zorg ervoor dat je jouw blender eerst nat maakt en uitwringt voor je jouw foundation al deppend aanbrengt. Ready voor een flawless huidje ;-)?

Meer over foundation

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content