Als er één iemand is waar je als bruidje-to be beauty-advies van wil krijgen op je grote dag, dan is het wel Charlotte Tilbury. De Britse make-up artieste en huidige ‘queen of glow and glamour’ heeft immers al de huwelijkslooks van verschillende A-list celebs in goede banen geleid. Zo verzorgde ze onder andere de make-up van Kate Moss en Amal Clooney op hun meest liefdevolle ‘moment suprême’.

Voor wie minder financiële middelen ter beschikking heeft (of minder ons-kent-ons-touwtjes om aan te trekken) om de real deal in te huren, kwam Charlotte gelukkig ook met een aantal supermakkelijke tips en tricks aanzetten, waarmee we ook perfect onze eigen bruidslook kunnen creëren.

#1. ‘Prep’ it up: Goed begonnen is half gewonnen

De basis voor een stralende teint, is volgens Tilbury te vergelijken met de basis voor een mooi schilderij: “Een goed kunstwerk maken, kan alleen op een stralend wit en zuiver canvas“, zo klinkt het. De make-up artieste hamert dan ook steevast profetisch op het belang van een degelijke dagelijkse skincare routine: “Alleen wie zijn huid dagelijks reinigt en verzorgt, vooral ook in de weken in aanloop naar de trouw, zal op de dag zelf kunnen profiteren van een mooie, zachte gloed op haar gelaat.”

Om die zonovergoten glow een handje te helpen, heeft Tilbury uiteraard ook zelf een productje in de aanbieding: “Mijn Instant Magic Facial Dry Sheet Mask is perfect om je wedding prep mee aan te vangen. Het gezichtsmasker beschikt over een subliem  biomimetisch vectorafgiftesysteem, waardoor het precies weet op welke plekken het je teint het meest moet voeden, om tot een mooie jeugdige en goed gehydrateerde look te komen.”

#2. Geen borstels, maar vingers

Ook voor het áánbrengen van foundation, blijkt de sleutel tot succes een goede voorbereiding: “Om een ‘marmeren beelden’-debâcle te vermijden, zorg ervoor dat je huid schoon is vooraleer je begint”, adviseert Tilbury. Na een preppend gezichtsmasker en voldoende een hydraterende moisturizer, raadt de make-up artieste dan ook een primer aan. “Mijn Wonderglow is voor mij de absolute must-have basic die ervoor zorgt dat je make-up urenlang perfect op z’n plek blijft zitten.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat de hoeveelheid foundation betreft, raadt ze aan niet te overdrijven: “Zelf gebruik ik net genoeg om mijn gezicht een beetje subtiele dekking te geven.” Aanbrengen doe je je foundation dan weer het best van binnen naar buiten: “Ik begin in het midden van mijn gezicht en werk zo naar de buitenkant en de contouren toe.” Enkel waar de huid een beetje roder, of iets onzuiverder is, zorgt Tilbury voor een extra laagje dekking.

Vooral de manier waarop de vermaarde make-up artieste haar maquillage aanbrengt, is bijzonder: liever dan een borstel ter hand te nemen, gebruikt Tilbury gewoon haar vingers. “Door de warmte van je vingertoppen, blend de foundation extra goed”, zo legt ze uit.

#3. Gepoederde T-zone, blozende wangen

“Als de basislaag gezet is, werk dan af met een metallic, glanzed poeder zoals het Airbrush Flawless Finish powder uit mijn lijn om ervoor te zorgen dat je gezicht er niet al te zwaar en geplamuurd uitziet”, zegt Tilbury dan. Het poedertje zou volgens Tilbury zelf aanvoelen als een zijden laagje dat over je huid wordt gedrappeerd en zou er bovendien voor zorgen dat je gelaat gevrijwaard wordt van die vervelende opflakkerende glans op elk onverwachts geschoten kiekje.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Als de basic wedding-look gelegd is, werkt Charlotte die zelf meestal af door met een grote poederborstel even over de T-zone en kin te strijken. Op wangen en jukbeenderen blijft ze met poeder liefst ver weg. Dit om de “originele, benevelde romantische glans van de teint” te behouden.

#4. Bright blush: vermijd platte foto’s

Het licht van een flits – of van een stel extra spotlights bij een fotoshoot – is meestal erg hard, wat er al eens voor kan zorgen dat je subtiel aangebrachte make-up look in het niets verdwijnt. Wetende dat je op je huwelijksdag niet alleen voortdurend in de schijnwerpers zal staan, maar ook voortdurend gefotografeerd zal worden, zorg je er die dag dan ook best voor dat al de natuurlijke features in je gezicht een beetje ‘extra in de verf worden gezet’.

Geef je gelaat bijvoorbeeld dat beetje extra diepgang met een paar slimme contouring trucs die je jukbeenderen, je kaaklijk en ook je neus accentueren. Ook kleuren kunnen er op foto een beetje fletser uitzien, dan in realiteit. Om er dus niet al te bleek en platjes uit te zien op je trouwfoto’s, gebruik je best een blush met ietsje meer cachet.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

#5. Magic wand: gebruik een highlighter (maar tover met mate)

Met een tweede naam als ‘queen of glow and glamour‘ mag het niet verbazen dat Tilbury niet vies is van een glanzend detailtje meer of minder, zeker niet wanneer het een feestelijke gelegenheid als die van je eigen huwelijk betreft. “Van mij mag je gelaat er die dag even stralend uitzien, als je hart zich op dat moment voelt”, zo laat ze horen.

Om die oplichtende vibe te bekomen, raadt de make-up artieste haar Hollywood Beauty light Wand aan: “Die wand laat je gezicht eruit zien alsof het net door de meest flatterende Instagram-filter werd gehaald”, zegt Charlotte. Aanbrengen doe je hem op het puntje van je neus, de jukbeenderen en aan de binnenkant van je ooghoeken – voor een frisse, oplichtende blik.

#6. Geen lipstick, maar een potlood

Een van de voornaamste ‘uiterlijke focuspunten’ van de dag, zullen je mond en lippen zijn: van de veelbesproken first kiss, tot de trouwgeloften en ook het vele kussen en groeten van genodigden; maar wat vaak zal het publieke oog zich op je trouwdag ongegêneerd op je lippen laten vallen.

Om nooit – ook niet knallend op de dansvloer in de laatste uurtjes – met een half uitgevaagde look op de lippen achter te blijven, gebruik je volgens Tilbury op de grote dag dan ook beter een lippenpotlood, dan een lippenstift. “Met zijn wax- en olierijke formule werkt mijn Lip Cheat Lip Liner perfect als een langdurige kleurige stencil die over de lippen ligt”, zegt Tilbury.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een extra tip voor een onberispelijk kusmondje: gebruik het potlood niet alleen om je lippen te omlijnen, maar gewoon om het gehele veld ervan in te kleuren.

#7. Keep it nude: ga niet experimenteren

Op je trouwdag wil je eruit zien als de beste, meest gelukzalige versie van jezelf, niet als iemand totaal anders. Tilbury’s advies aan bruidjes-to be, is dan ook om op hun huwelijksdag qua make-up niet plots alles uit de kast te willen halen, als ze dat anders ook niet doen. “Je trouwdag is niet het moment om te gaan experimenteren met al te bonte en opvallende kleuren”, waarschuwt ze.

Waar ze Tilbury het eerder op begrepen heeft, zijn neutrale tinten zoals chocolade en koper: “Die kleuren staan bij elk huidtype en bij elke gelaatskleur. Bovendien is een subtiele look nooit uit de mode en staat hij iedereen elegant chic, en toch romantisch”.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op haar eigen huwelijksdag, koos Charlotte er dan ook voor om qua oogschaduw met het kleurenpallet van haar zachte Dolce Vita Luxury Pallete aan de slag te gaan. “Het is een look waar ik bijna dagelijks voor kies, omdat de rijke goud-bronzen en chocolade getinte kleuren mijn groene ogen echt laten poppen.”

3 items die je op de grote dag zeker binnen handbereik moet houden

  • Lippenstift en lippenpotlood: “Houd het lippenpotlood zeker in de aanslag om je look eventueel bij te werken na het occasionele glaasje champagne.”
  • Concealer: “Voor het bijwerken van eventuele flaws na dat traantje van ontroering.”
  • Je ‘signature’ geurtje: “Ik zeg altijd spray it in the magic way“, zegt Tilbury. “Een keertje sprayen op elke plaats waar je hartslag zichtbaar pompt: een keer op je polsen, eenmaal achter de oren en een beetje op je enkels. Tot slot ook een keertje sprayen in de nek-hoofd-haar-area en klaar is kees.”

Na het lezen van de Tilbury tips & tricks nog extra inspiratie nodig voor het aanvullen van je huwelijksmake-up tasje? Hier dé selectie van beste cult make-up producten van het moment door Sophie McMullan, make-up artieste voor vele bruidjes.

Giorgio Armani, Luminous silk foundation

Luminous Silk, Giorgio Armani, €53,50. Koop hem hier.

Charlotte Tilbury, Hollywood Flawless primer

Charlotte Tilbury, Hollywood Flawless Filter, €40. Shop hem hier.

 

Maybelline, Eye Studio lasting lasting drama gel liner

Maybelline, Eye Studio Lasting Drama Gel Liner, €10,50. Koop hem hier.

Bourjois, Healthy mix foundation

Bourjois, Healthy mix & anti-fatigue foundation, €17,33. Koop hem hier.

 

Max Factor, False Lash Effect Mascara

Max Factor, False Lash Effect Waterproof Mascara, €12,80. Shop hem hier.

Charlotte Tilbury, Lip Cheat lippenpotlood

Charlotte Tilbury, Lip Cheat Hot Gossip lippenpotlood, €22. Koop het hier.

NARS, ‘Deep Throat’ Blush

NARS, deep throat blush, €27,99. Koop hem hier.

Urban Decay, naked3 oogschaduw pallet

Urban Decay, Naked3 eyeshadow pallete, €54,90. Koop het hier.

Charlotte Tilbury, Filmstar bronze & glow

Charlotte Tilbury, Filmstar bronze & glow-contouren pallet, €65. Koop het hier.

Bobbi Brown, ‘Pale Pink’ half-matte lipstick

Bobbi Brown, Pale Pink semi-matte lipstick, €28. Koop hem hier.

Charlotte Tilbury, Pillow Talk oogschaduw pallet

Charlotte Tilbury, Pillow Talk Luxury pallet, €50. Shop het hier.

Lees ook:

SOURCE: Glamour Magazine