Bye bye droge en gebarsten lippen!

Naast winterhanden en ijskoude tenen zijn ook droge en gebarsten lippen een vervelend neveneffect van die koude winter. Wil jij je smakkerd ten allen tijden kissable houden? Volg dan deze preventieve én genezende tips en gun je lippen de verzorging die ze nodig hebben.

 1. Gebruik dagelijks een neutrale, verzachtende lippenbalsem, ook onder je lippenstift. Vermijd balsems die naar snoepjes of ander lekkers smaken. Die bevatten vaak ingrediënten die je lippen uitdrogen en dat is nu net wat je wil vermijden.
   
 2. Scrub je lippen wekelijks met een gespecialiseerde lippenscrub of een homemade scrub uit je keuken, zoals een pasta van water en suiker,
   
 3. Drink dagelijks die anderhalve liter water. Je lippen zijn een heel gevoelig stukje van je huid en die moet je van kop tot teen hydrateren. Moeite om voldoende water te drinken? Bekijk hier onze tips.
   
 4. Lik niet aan je lippen. Speeksel mag dan nat zijn, maar het heeft een uitdrogend effect en is een grote bron van bacteriën en irritaties.
   
 5. Heb je van nature heel gevoelige lippen? Vermijd dan tijdens de koudste periode pikante kruiden of zure ingrediënten, zoals paprikakruid of vers fruitsap.
   
 6. Laat je huis regelmatig verluchten door je ramen dagelijks een kwartiertje open te zetten. Zo blijft de luchtvochtigheid in huis hoog genoeg, wat uitdroging van je huid voorkomt.
   
 7. Trek niet aan losse velletjes , daar worden je lippen alleen maar dorger en gehavender van. Verzorg ze met verzachtende balsem en wacht tot ze vanzelf verdwijnen of behandel je lippen met een extra, zacht scrub.
   
 8. Laat je lippen rusten wanneer ze beschadigd zijn. Laat je lippenstift even voor wat het is en focus bijvoorbeeld op je ogen.
   
 9. Adem door je neus.

Lees ook

DIY: de perfecte rode lippen à la Cara Delevigne.

Jouw lippen winterproof dankzij Kiehl’s!

Oefen deze verleidingstruc met lipstick en kersensteeltje

Partner Content

Gesponsorde content