Deze betaalbare cult-body scrub (€20) maakt komaf met rode bultjes

De béste beauty-producten zijn meestal niet per se die met de grootste merknaam, de mooiste verpakking of de meest exuberante advertising-campagne erachter, maar net degene die zich wat meer low-profile houden en die inzetten op één erg specifiek huidprobleem. Omdat deze skincare producten zich vaak ook verschuilen achter een meestal niet zo bijster aantrekkelijke verpakking, slagen ze er soms in een tijdje onder de radar te blijven. En dat is niet alleen mooi voor de gemiddelde beschikbaarheid van het middeltje, maar meestal ook voor de prijs ervan!

Maar let op, want once the word has spread, en het onbekende product het dankzij z’n voortreffelijke werking stilaan tot ‘beauty-cult-buy’ schopt, zal iedereen zo’n tubetje in huis willen halen. Een van de producten waarmee dit nu aan het gebeuren is?

De Smoothing Body Exfoliant scrub van Ameliorate. Dankzij een unieke combinatie van chemische en natuurlijke exfolianten blijkt de zachte en goedkope (!) scrub immers als geen ander te helpen tegen ‘keratosis pilaris’, in de volksmond ook wel eens ‘chicken skin’ genoemd.

Weg met dode huidcellen

Chicken skin is een veelvoorkomende huidaandoening waarbij mensen last krijgen van een ruw aanvoelende huid waarop zich verschillende kleine rode bultjes vormen. Meestal komen de bultjes voor op de bovenarmen, de dijen, de billen of de wangen. Ze ontstaan er doordat er – onder invloed van een te hoge dosis keratine in de poriën van de huid – te veel dode huidcellen opgehoopt geraken in de haarfollikels op die delen van de huid.

body scrub rode bultjes

Ameliorate – Smoothing body exfoliant, € 20,45. Koop hem hier

Doordat de scrub van Ameliorate is opgebouwd uit een complexe mix van bio-afbreekbare bamboe-korrels en ‘alpha hydroxy therapy’ – die natuurlijke met chemische exfolianten combineert, blijkt het product als geen ander geschikt om de overtollige hoeveelheid dode huidcellen uit de follikels te verwijderen.

Bovendien zou de Smoothing Body Exfoliant scrub de huid extra zacht maken, en haar meteen een prachtige gezonde gloed meegeven. En dat voor slechts €20,45 per 150 ml. Geen wonder dat de scrub momenteel dé skincare hype van het moment is.

Driedelige werking

Dat dit geen standaard verkooppraatje is, bewijzen de overvloedige online reviews van de scrub door tevreden gebruikers. ‘Al jarenlang heb ik last van keratosis pilaris op mijn bovenarmen. De nieuwe scrub van Ameliorate is het eerste product dat effectief werkt: de rode bultjes zijn niet volledig weg, maar toch voor 50 procent afgenomen. Naast de scrub gebruik ik ook de body wash (€ 12,45) en de moisturizer (€ 10,95) van het skincare-label. Die driedelige routine werkt voor mij het best’, zo klinkt het bij een tevreden klant.

Een ander maakt dan weer melding van het feit dat ze al jarenlang last heeft van ingegroeide haartjes, met rode uitslag op de huid als gevolg. Ook daar blijkt de scrub gunstig op in te werken: ‘Het aantal ingegroeide haartjes is duidelijk afgenomen en dat zonder dat de korrels te grof of hard aanvoelen op mijn huid’.

‘Best Body Scrub van 2016’

Ook door professionals uit het beauty-landschap werd het skincare-product trouwens al uitgebreid in de bloemetjes gezet: in 2016 werd de Ameliorate scrub bijvoorbeeld al eens uitgeroepen tot ‘Best Body Scrub’ van the Glamour Power List.

Hoe je het product best gebruikt? Twee tot drie keer per week scrubben met de Smooth Exfoliator zou moeten volstaan. Het best is om de scrub al lichtjes op je droge huid in te masseren, alvorens je in de douche stapt. Laat het zeker een paar minuutjes inwerken vooraleer je het product zachtjes met water wegspoelt.

Exfoliërende body lotion

Naast het onbekendere Ameliorate blijkt trouwens ook de iets bekendere skincare cult-brand Paula’s Choice een product tegen ‘chicken skin’ in de aanbieding te hebben. Bij Paula’s Choice gaat het wel om een exfoliërende body lotion in plaats van een scrub. Door de verschillende zuiverende ingrediënten als groene thee en een lichaamsexfoliant met AHA vormt de lotion een milde manier om je huid te ontdoen van opgebouwde dode huidcellen.

exfoliërende body lotion Paula's Choice

Skin Revealing Body Lotion, € 26,35. Koop hem hier

Op die manier krijg je niet alleen een gladdere en jonger uitziende huid over heel je lichaam, maar kunnen mensen die last hebben van ‘chicken skin’ ook verlost raken van hun rode bultjes.

 

Meer lezen over beauty en skincare:

Openingsbeeld: GettyImages

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content