Als we op zonvakantie zijn, willen we maar één ding: bruin terugkomen. Hoewel we maar al te goed weten dat de zon niet zo best is voor onze huid, zijn die endorfines gewoon super verslavend! Toch blijft de allerbelangrijkste regel: smeer zonnecrème. ALTIJD. Ook als je niet verbrandt, zijn de UVA- en UVB-straling immers ontzettend schadelijk. Gebruik dus altijd een hoge zonnefactor, want ook met veel SPF word je mooi bruin. En wel zo:

Gezond en snel bruin worden in 5 stappen

1. Kies een hot-spot bij het water

Het is geen fabeltje dat je aan zee sneller bruin wordt dan in het park. De reflectie van de uv-stralen in het water zorgen er immers voor dat ze in dubbele dosis weerkaatsen op je huid. Daarom moet je jezelf op het strand extra goed insmeren, liefst om de twee uur. Dit zijn volgens onze beautyredactrice de aangenaamste zonnecrèmes voor de zomer.

2. Zoek plaatsen met véél wit

Je kent het vast: de pandasnoet als je terugkomt van skireis. Ook al is het er berenkoud, je lijkt nergens zo snel te bruinen als op de piste. Dat komt door de sneeuw, die wit is en het zonlicht weerkaatst. Ga daarom op zoek naar hagelwitte stranden of koop jezelf een witte matras om in het zwembad te dobberen. Wedden dat je sneller bruint?

3. Eet kilo’s wortelen

In de oranje stengels zit bètacaroteen: een stofje dat er daadwerkelijk voor kan zorgen dat je huid bruiner oogt. We zeggen er wel graag bij dat je een paar glazen wortelsap en één à twee wortelen per dag moet eten om effect te zien.

4. Scrub voor je gaat zonnen

Een goede scrub verwijdert dode huidcellen waardoor je egaler bruin wordt. Je tintje zal ook langer blijven omdat het een tijdje duurt vooraleer er weer nieuwe huidcellen worden aangemaakt. Hier ontdek je of je jouw huid best ‘s ochtends of ‘s avonds scrubt.

5. Smeer een goede aftersun

Breng na je zonvakantie dagelijks een voedende aftersun aan die je huid sneller herstelt van schadelijke zonnestralen. Een goede hydratatie zorgt er ook voor dat je bruine tint langer blijft.

Je lichaam zonneklaar

SOURCE: cosmopolitan NL