Vandaag bezoekt koningin Mathilde de redactie van onze Libelle-collega’s en met honderden camera’s op haar snoet – waaronder eentje van ons – kan ze niet anders dan er piekfijn uitzien. Ontdek hoe lang ze ‘s ochtends voor de spiegel staat en hoe haar kapper en visagist er elke dag voor zorgen dat alles mooi in de plooi ligt.

Haar make-up sandwich

Het beautygeheim van onze koningin? De ‘Mathilde Sandwich’. Nop, geen übergezonde tarwepistolet met gojibessen, spirulina of andere helende superfoods, wél een koninklijke make-up techniek van drie laagjes die heel de dag blijft en maar 3 minuten duurt.

Bouzouk is al 15 jaar haar vaste visagist en legt uit hoe hij Mathilde een mooie eclat bezorgt: “Onze koningin maakt zich niet alleen heel goed op maar ook heel snel. Haar maquillage duurt amper 3 minuten. Wat ik doe, is een basislaag creëren met fond de teint waarop ik veel blush aanbreng. Hierover breng ik dan weer een laagje foundation aan, zodat de blush ‘gesandwicht’ wordt en een hele dag mooi blijft zitten.”

Haar koninklijke coupe

Mathilde zou Mathilde niet zijn, moest ze geen vaste kapper hebben om haar coupe glad te strijken. Die eer gaat al 35 jaar naar Alain Denis van Maison Roger en die merkt een opvallende tendens op: “De koningin kappen is nu heel anders dan vroeger. De pers is tegenwoordig immers overal aanwezig en van zodra Mathilde één voet buitenzet, staat ze op alle Instastories en Facebooklives. Vroeger werd er wéken overlegd en gesproken over een kapsel. Nu moet het snel snel gaan en elke dag iets anders zijn.”

Het prijskaartje voor haar royale look? Voor een opsteekkapsel betaalt de koningin € 135, als er een diadeem wordt gebruikt, wordt dat € 162. Een make-upsessie kost haar € 50.

Deze voormiddag bezoekt koningin Mathilde de redactie van onze Libelle-collega’s. Wat ze precies komt doen, kan je live ontdekken op de story van de Feeling Instagram-account.

Meer beautytips van celebs

SOURCE: vtm.be