Multitaskers veroveren onze harten want je wint er heel wat tijd mee ‘s ochtends. Overdag komt het er vooral op aan je huid te beschermen; met deze egaliserende foundations sla je twee vliegen in één klap.

De beste foundations met zonbescherming

1. Het Super Serum Skin Tint SPF 40 van Ilia

Dekking: licht.

Plusjes: dit getinte serum biedt huidverzorging, make-up en zonbescherming in één eenvoudige stap. De formule bevat een mix van hyaluronzuren, plantaardig squalaan en niacinamide die je huid plumpen, gladder én elastischer maken terwijl siliconen en parfum achterwege blijven. Met een SPF die uit niet-nano zinkoxide bestaat (beschermt de huid tegen UVA, UVB, UVC, blauw licht en infrarood), is-ie perfect voor de gevoelige huid.

Aantal beschikbare tinten: 11.

Prijs: € 51 voor 30 ml, o.a. via blos-shop.com.

2. Het Age Perfect BB Cover serum SPF 50 van L’Oréal Paris

Dekking: licht.

Plusjes: Deze getinte dagcrème voor het gezicht, de hals en handen is verrijkt met een serum op basis van vitamine E, vitamine B3 (niacinamide) en karitéboter. Het voedt je huid intens en corrigeert vlekjes. De textuur is zo licht en aangenaam dat ze niet in de huidplooien kruipt. Daarnaast biedt het foundationserum bescherming tegen de zon met een factor van maar liefst 50!

Aantal beschikbare tinten: 7.

Prijs€ 16,50 voor 30 ml o.a. bij April.

 

3. Intensive Skin Serum Foundation SPF 40 van Bobbi Brown

Dekking: medium tot volledig.

Plusjes: Door deze foundation te smeren, oogt je huid na verloop van tijd gladder, voller en stralender. Daar zit de formule op basis van Cordyceps paddestoel, Indian Tree Root en Bamboo Grass voor iets tussen, want die doen de huid er fris uitzien. Hij blijft 12 uur lang op z’n plek zitten en verandert niet van kleur. Tip: breng de foundation aan op het gezicht met hun Full Coverage Face Brush (of eender welke andere foundationborstel) voor een tweede-huid finish.

Aantal beschikbare tinten: 23.

Prijs: € 64 voor 30 ml via debijenkorf.be.

4. CC + Cream met SPF 50+ van IT Cosmetics

Dekking: volledig.

Plusjes: Deze kleurcorrigerende anti-ager bevat een SPF 50+ die je huid beschermt tegen UVA- en UVB-stralen. De tube is ontwikkeld in samenwerking met plastisch chirurgen en levert een prima hydratatie die door een gebruikerspanel werd goedgekeurd. De CC+ Cream maskeert huidimperfecties en zorgt zo voor een feilloze dekking zonder lijntjes. Deze multitaster bevat gehydrolyseerd collageen, peptiden, niacine, hyaluronzuur, antioxidanten en vitamines die je gelaat beschermen tegen veroudering. Win-win-win-… dus!

Aantal beschikbare tinten: 12.

Prijs€ 39,90 voor 32 ml o.a. bij Ici Paris XL.

5. De CC Screen SPF 50 van Supergoop!

Dekking: medium tot volledig.

Plusjes: Deze ultrazachte, antioxidantrijke formule geeft onmiddellijk glans, egaliseert de huidteint en beschermt tegen UVA- en UVB-stralen dankzij 100% minerale zonnefilters. De lichte, hydraterende textuur is geschikt voor alle huidtypen, zelfs de gevoelige. Het is ‘make-up meets huidverzorging’ die je gelaat elke dag een frisse, natuurlijke finish bezorgt. Hebben!

Aantal beschikbare tinten: 14.

Prijs: € 46 voor 47 ml via revolve.com.

6. Het Dreamskin Moist & Perfect Cushion SPF 50 – pa+++ van Dior

Dekking: licht tot medium (afhankelijk van hoe hard je drukt).

Plusjes: De hele dag lang probeert dit kussentje de verschijning van vergrote poriën tegen te houden en zones met roodheid of glans te verstoppen. Dag na dag worden de huid en teint meteen ook mooier, dankzij de beschermende (SPF 50 – PA+++), anti-ageing (glycerine, Longoza Boosté en Opilia) en teintverbeterende (mica en poederdeeltjes) eigenschappen. Bovendien is-ie eco friendly want als je ‘m leuk vindt, kan je er simpelweg een navulling voor kopen.

Aantal beschikbare tinten: 3.

Prijs: € 84 o.a. via dior.com.

7. Mineral sunscreen SPF 50 van Sunday Brush

Dekking: licht.

Plusjes: Dit mineraal poeder zit in een zachte, zelfdoserende borstel en beschermt instant tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen, zonder in je huid te trekken. Handig, want je hoeft je handen nadien niet te wassen én het poeder loopt niet uit tijdens het zweten. De 100% natuurlijke formule is waterproof en bevat de natuurlijke mineralen Titanium Dioxide en Zinc Oxide die zonnestralen reflecteren. Bovendien heeft Zinc Oxide een antibacterieel effect en kan het huidirritatie verminderen, vocht afstoten en de huid beschermen.

Aantal beschikbare tinten: 4.

Prijs: € 49,95 voor 6 gram via sundaybrush.com.

Meer make-uptips

Openingsbeeld: Ilia via Blos Shop.