Foundation op en écht geen tijd meer om naar de stad te rijden voor een nieuwe? Geen probleem, ga gewoon naar de supermarkt of drogist om je hoek en haal er daar eentje uit de rekken. We beloven je: ze zijn minstens even goed. Dit zijn onze favorieten.

5 x supermarkt foundations

Heel wat make-up artiesten grijpen naar deze betaalbare tubes en potjes die je zomaar bij de Delhaize, Carrefour, Kruidvat of Colruyt vindt.

Maybelline – Fit Me Matte + Poreless Foundation

Hij wordt vaak op de fashion weeks gebruikt, waarschijnlijk ook omdat-ie in heel veel tinten bestaat. Vooral als je van een matte finish houdt – werkt perfect overdag – is hij ideaal. Breng aan met een natte beautyblender en werk naar buiten toe. Tip: koop deze ook in een donkerdere tint, waarmee je kan contouren.

€ 9,99 bij Colruyt

Max Factor – Miracle Touch

De vast-naar-vloeibare formule blendt eenvoudig en vervaagt imperfecties zonder een masker-effect te creëren. Je kan hem makkelijk opbouwen, ideaal als je overdag iets minder dekking wil en ‘s avonds wat meer. Hij is handig want compact en er zit een sponsje in. Er zitten geen oliën in waardoor hij ideaal is als je last hebt van puistjes of verstopte poriën.

€ 17,99 bij Kruidvat

Bourjois – Healthy Mix Foundation

Deze geeft je een gezonde glow, waardoor je zelfs geen highlighter nodig hebt. Breng hem aan met een beautyblender en wees er zeker van dat hij nergens heen gaat doorheen de dag. Als je hem gebruikt zoals de make-up artist van Beyoncé het zou doen, krijg je het beste resultaat.

€ 16,99 bij Kruidvat of Carrefour

L’Oréal – Infallible 24 H foundation

Deze geeft het beste van een langhoudende én matte foundation in één. Hij absorbeert meteen met een glansvrije huid tot gevolg. Tegelijkertijd laat de lichte textuur de huid ademen waardoor je geen masker-effect krijgt. Breng de foundation in cirkelbewegingen aan op het gezicht, van binnen naar buiten, voor een perfecte dekking.

€ 14,70 bij Colruyt

Gemey Maybelline – Fond de teint Superstay 24h

De naam zegt het zelf: als alles goed gaat, blijft hij tot 24 uur zitten. Ideaal voor vrouwen met een drukke levensstijl. Hij zal je géén droogtelijntjes bezorgen en de micro-flex technologie van deze foundation zorgt ervoor dat de formule super elastisch is. Hierdoor kan hij goed tegen warmte, transpiratie, uitdroging, beweging en aanraking.

€ 12,65 bij Colruyt

Meer over foundation