Make-upartieste Angelique Vandewinkel herken je ongetwijfeld uit programma’s als ‘Zo Man, Zo Vrouw’, daarnaast is ze al jaren aan het werk als hair and make-up artist in de televisie- en modewereld. Met meer dan 20 jaar ervaring op de teller, kent ze alle geheimen van een perfecte look. Die bundelt ze in ‘Iedereen Mooi’. Aan Feeling deelt ze alvast drie dagen lang enkele van haar beste tips. Vandaag verklapt ze welke make-up het best bij je leeftijd past.

Voor elke leeftijd een look

Leer te stralen op eender welke leeftijd. Je je hele leven lang op dezelfde manier opmaken is niet alleen saai, het is ook gewoon geen goed idee. Soms is less echt more, een dikke laag make-up is echt niet nodig om er goed uit te zien. Leer in ‘Iedereen Mooi’ een no make-up, make-up look creëren die bij elk stadium in je leven past. You’re welcome!

 

  • Als twintiger mag je experimenteren! Investeer wel in kwalitatieve make-up en bescherm je huid tegen de zon, Angelique kan er niet genoeg op hameren. Eyeliner mag, want je hebt nog mooie en strakke oogleden. Een goeie lippenstift er bij en done!

 

  • Dertig en al een echte desperate housewife? Geen tijd voor make-up? Kies voor multifunctionele producten! Gebruik bijvoorbeeld een blushcrème op de appeltjes van je kaken én ook op je lippen. Een frisse, roze oogschaduw, een vervaagd potloodlijntje op je bovenste wimperrand en een wenkbrauwpoeder, et voila!

 

  • Geen onzekerheden meer als je veertig bent, toch? Je weet ondertussen al goed wat je zwaktes en je sterktes zijn. De juiste make-up strijkt je lijntjes plat en hydrateert je huid. Make-up waar talk in zit is dus een no go! Angelique leert je hoe je, na een beetje oefenen, kan foefelen met je oogschaduw. Maak je wenkbrauwen wat voller met een poeder en creëer volume met een lipstick in een net iets donkerdere tint dan je lippen.

 

  • Vijftig? Goed nieuws, de basis blijft hetzelfde als in je veertigerjaren. Je huid heeft wel extra Hydratie nodig. Gebruik een wenkbrauwpotlood en zet je potloodlijntje zo dicht mogelijk tegen je bovenste wimperrand. Gebruik nu ook een lippotlood en durf voor een fellere kleur gaan.

 

  • Op je zestig maak je het jezelf graag al eens gemakkelijker en dat mag ook! Een oogschaduwcrème die je aanbrengt met je vingers, mascara, een frisse roze blush en een langhoudende lippenstift. That’s it!

 

Meer tips voor je make-up:

 

Openingsbeeld: & Other Stories