5 beautyfouten die je ouder maken dan je bent

‘Hé, wat zie je er goed uit!’ is iets wat iedere vrouw graag hoort. Jammer genoeg bestaan er een aantal klassieke beautyfouten die je uitstraling geen goed doen. Vooral bij het schminken kan het al eens misgaan, daarom: 5 ‘make-up mistakes’ om in het achterhoofd te houden.

5 x make-up mistakes

De juiste foundation is key. Wie te licht gaat, zet rimpels in de verf; wie te donker gaat, ziet er ‘overbakken’ uit. Een vloeibare foundation met lichtreflecterende deeltjes is een goede optie als je een droge, doffe huid hebt. Met dit handige trucje koop je altijd de foundation die bij je past.

Het is belangrijk om de plaatsen waar je de meeste rimpels hebt, zoals rond je lippen en ogen, maar met mate te poederen. Poeder zorgt ervoor dat groeven zichtbaarder worden. Op je neus en kin kan poeder wel wonderen doen doordat het je minder doet glimmen.

Glanzende bronzer is leuk voor een zomerse look, maar gebruik hem niet om te contouren. Breng een matte bronzer aan op je haarlijn en alle andere plaatsen waar de zon je gezicht raakt, zoals je wangen, jukbeenderen, neus en kin. Gebruik vooral géén highlighter op de plek waar hij normaal zit – dat is boven je bronzer. Het zal je kraaienpootjes extra benadrukken en dat wil je vast niet. Breng in plaats daarvan wat koraalkleurige blush aan op je appeltjes. Zo benadruk je je wangen, het deel van je gezicht waar nog géén rimpels zijn.

Breng géén oogpotlood aan op je onderste wimperlijn. Het verkleint je ogen en trekt ongewenst aandacht naar eventuele donkere kringen en kraaienpootjes.

Naarmate je ouder wordt, worden je lippen vaak dunner. Daarom draag je beter geen te donkere, matte lippenstift of harde kleuren (tenzij je er een glosje over legt). Harde kleuren trekken de aandacht meteen naar je lippen en doet ze automatisch dunner lijken. Ga liever voor naturel en kies voor een kleur die een tintje donkerder is dan je eigen lipkleur.

Vloeibare foundation

Vloeibare foundation

Vloeibare foundation

Chanel
€ 56 – Shop het hier

Perfectionerend poeder

Perfectionerend poeder

Perfectionerend poeder

Dior
€ 47,50 – Shop het hier

Matte bronzer

Matte bronzer

Matte bronzer

RainPharma
€ 34,95 – Shop het hier

Contourborstel

Contourborstel

Contourborstel

RainPharma
€ 19,95 – Shop het hier

Blush

Blush

Blush

Givenchy
€ 51,50 – Shop het hier

Naturelle lipstick

Naturelle lipstick

Naturelle lipstick

L’Oréal Paris
€ 15,99 – Shop het hier

Meer jongmakers

Openingsbeeld: GettyImages

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content