De concealer truc die je make-up routine voorgoed verandert

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Het product uit je beautycase waar ongetwijfeld al het meest over werd gediscussieerd? Je concealer. Moet hij nu boven of onder je foundation en waar moet je hem precies plaatsen om het beste effect te hebben? Hierbij nog een extra trucje om echt àlles uit je concealer te halen.

De juiste techniek

Volgens Laura Mercier, een Franse make-up artieste die zelf een eigen label heeft, is er één groot probleem met concealer. De meeste vrouwen brengen hem al wrijvend aan, en dat is fout. Terwijl je wrijft, verplaats je immers de concealer weg van wat je nu net wilde verstoppen en dat is niet de bedoeling.

Daarom zou je een concealer eigenlijk altijd al deppend met een make-upborstel moeten aanbrengen. Ook een beautyblenderdie van ICI Paris XL (€ 5,95) heeft een puntige kant waarmee je nauwkeurig kan werken – is een goede optie. Doe wat product op je donkere kringen, puistje of vlekje dat je wil verbergen en volg de volgende drie stappen:

  1. Zorg ervoor dat je niet verdergaat dan de plek die je wil concealen.
  2. Dep de concealer in je huid in plaats van te wrijven. Het lijkt er eerst op dat het niet zal blenden, maar heb gewoon drie extra secondjes geduld.
  3. Plots zal je concealer perfect geblend zijn. No focus on the bad things anymore, tijd om je hele gezicht te laten stralen en over te gaan naar de rest van je make-uproutine.

 

Meer beautyhacks

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content