Dé tips om je wenkbrauwen perfect te shapen

Angelique Vandewinkel

Make-upartieste Angelique Vandewinkel herken je ongetwijfeld uit programma’s als ‘Zo Man, Zo Vrouw’, daarnaast is ze al jaren aan het werk als hair and make-up artist in de televisie- en modewereld. Met meer dan 20 jaar ervaring op de teller, kent ze alle geheimen van een perfecte look. Ze is de geknipte persoon om je te leren hoe je eindelijk zelf je wenkbrauwen perfect kunt shapen.

Wenkbrauwen shapen

Als je de laatste Instagramposts moet geloven dan is hoe gekker, hoe beter als het over de vorm van je wenkbrauwen gaat. Doe je toch liever normaal? Angelique weet raad! Wenkbrauwen geven karakter aan je gezicht en bepalen je uitstraling. Waarom denk je dat modellen zulke mooie wenkbrauwen hebben? Een goed gevormde wenkbrauw kan je ogen zelfs een gelift effect geven. Epileren dus! Maar overdrijf ook niet, hou het bij een natuurlijke look.

  • Alles begint bij goed gerief. De pincetten van Tweezerman zijn Angelique’s favoriet. Je kan er de dunste en kortste haartjes ook gemakkelijk mee verwijderen, lekker handig! Een wenkbrauwborstel of kammetje kan je ook al een heel eind verder helpen. Kam de haartjes opwaarts, zo krijg je een goed zicht op je werkveld.
  • Ga voor de juiste vorm. Je basis begint recht boven je neusvleugels, dat is een recht stukje. Maak dus zeker niet direct een boogje anders heb je een komma en geen wenkbrauw en dat willen we vermijden. Een handig trucje: hou je duim onder het rechte stukje, de haartjes die daar onder komen, trek je uit. Zo creëer je een natuurlijke look. Neem nooit de haartjes weg boven je wenkbrauw, je wenkbrauw lijkt daardoor lager te staan. Dat is niet bepaald flatterend vanaf een bepaalde leeftijd.
  • Overpluk niet! Trek elk haartje een voor een uit, in dit geval is het absoluut beter te weinig dan te veel te epileren. Kijk regelmatig vanop afstand in de spiegel om te controleren. Ontspan je wenkbrauw, span de huid aan met je ene hand en trek het haartje uit met je andere hand. Epileer in de haargroeirichting, dat is minder pijnlijk en de haartjes breken niet af. Zo verwijder je ook het haarzakje. Toch te gevoelig? Probeer de huid rond je wenkbrauwen eens te verdoven met een ijsblokje. Kan ook verzachten na het epileren.
  • “Je wenkbrauwen zijn zussen. Geen tweelingen”, zegt Angelique Vandewinkel. Leer asymmetrie aanvaarden. Je moet er natuurlijk wel naar streven om je twee wenkbrauwen zo goed mogelijk op elkaar te laten lijken, maar ze zullen altijd verschillen. Dat moet je aanvaarden.
  • Heb je mooie volle wenkbrauwen? Dan heb je geluk, je kan je wenkbrauwen afwerken met enkel wat wenkbrauwgel. Als je hier en daar een grijs haartje krijgt, kan je ook gaan voor een gekleurde wenkbrauwgel. Vrees niet als je geen volle wenkbrauwen hebt, je kan ze dan altijd opvullen met wat wenkbrauwpoeder voor een natuurlijke look. Begin aan de basis en volg je haargroei, teken korte streepjes over heel je wenkbrauw om die mooi op te vullen. Liever een strakke look? Gebruik dan een potlood met een fijne, precieze punt.

Meer beauty:

Partner Content

Gesponsorde content