Deze fouten met je zelfbruiner moet je absoluut vermijden

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

De Belgische zon speelt hide-and-seek maar dat laten we niet aan ons hart komen. Voor bruine killer legs hoef je immers geen uren zon meer, want heel wat beautymerken hebben tegenwoordig fantastische zelfbruiners die jou een natuurlijk sunkissed kleurtje bezorgen. Let wel: het goedje aanbrengen, vraagt heel wat oefening. Deze 5 fouten kan je alvast vermijden.

 

Jouw perfect match nog niet gevonden? De Feeling-redactie tipt deze 5 zelfbruiners die géén strepen nalaten. Nog even deze goede raad opvolgen, en het kan niet mis gaan:

1. Hairy styles

Een eerste veelgemaakte fout: je hebt je benen véél te laat onthaard. Om het beste effect te krijgen, zou je 24 uur voor je de zelfbruiner aanbrengt je benen moeten epileren.

2. Droge plekjes

De zones waar het meestal misgaat, zijn de enkels, knieën en ellebogen. Het zijn vaak de droogste plekjes van je lichaam en daarom is het belangrijk dat je ze eerst insmeert met een hydraterende bodylotion voordat je de zelfbruiner aanbrengt.

3. Blote handen

Don’t: zelfbruiner aanbrengen met de blote hand. Gebruik al-tijd een washand of speciaal doekje om te vermijden dat je strepen krijgt.

4. Scrubben!

Eén van de belangrijkste: scrub je huid voor je begint te smeren! De dode huidcellen zullen verdwijnen waardoor je bruin kleurtje véél langer blijft.

5. Overdrijven mag

De meeste vrouwen zijn te voorzichtig als ze zelfbruiner gebruiken. Hierdoor gaan ze te weinig product aanbrengen wat juist de kans op strepen vergroot. Durf dus te overdrijven.

Je benen zomerklaar

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content