Shereene Idriss is een dermatoloog uit New York en razendpopulair op Instagram. Op dat platform vertelt ze haar 459k volgers over ‘huidwetenschap’ en tipt ze de allerbeste hacks uit haar portfolio. Onlangs deelde ze een wel héél budgetvriendelijk slimmigheidje tegen de jeukende ooghuid.

Budgetvriendelijk en effectief

De huid onder je ‘donkere kring’-zone kan soms nogal trekkerig aanvoelen. Vooral tijdens de wintermaanden steekt dit kwaaltje al eens de kop op. Enter: dokter Shereene, die altijd wel een huidhack heeft. Volgens haar heb je er niet meer dan een dagcrème en huishoudfolie voor nodig…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dr. Shereene Idriss (@shereeneidriss)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Als de huid onder je ogen droger is dan de Sahara, moet je simpelweg je gezichtscrème harder laten werken,” aldus Shereene in haar Instagramvideo. “Breng een dikke laag aan op de probleemzone en bedek de crème met een stuk huishoudfolie. Laat 15 minuutjes inwerken en tadaaa: je ooghuid voelt zachter aan dan babybillen!”

Shereene zelf gebruikt de Ultra Facial Cream van Kiehl’s (€ 32) maar je kan de truc met eender welke dagcrème uittesten, zolang hij maar glycerine bevat. Met onderstaande budgetpotjes zit je goed:

Facial Moisturising Lotion met glycerine en SPF25

CeraVe
€ 14,96 – Shop het hier

Crème met glycerine en hyaluronzuur

The Ordinary
€ 6,90 – Shop het hier

Parfumvrije crème met hyaluron, peptiden en glycerine

e.l.f.
€ 10 – Shop het hier

Hydro Boost nachtcrème met hyaluron en glycerine

Neutrogena
€ 13,99 – Shop het hier

Verstevigende crème met glycerine en SPF30

Kruidvat
€ 7,99 – Shop het hier

Meer tips van de dermatoloog

Openingsbeeld: Launchmetrics.