De ene trend is een blijver, de andere een hype die snel weer overwaait. Zo ook in de beauty-industrie die het voorbije jaar toch wat is veranderd. Dit zijn de grootste hots en nots op schoonheidsvlak.

1. Natuur meets wetenschap

Kiezen tussen natuurlijk en technologisch is niet langer nodig, met dank aan biotechnologie. Het verenigt het beste van beide werelden want vertrekt vanuit natuurlijke ingrediënten om die te reconstrueren in een lab. Prima, want zo worden overkweek, ontbossing én dierenleed voorkomen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Neem nu bijvoorbeeld squalaan, een vetachtige stof die helpt bij een droge huid. Vroeger kwam die uit haaienleverolie, nu kan je squalaan ook in een laboratorium produceren zonder de natuur rechtstreeks te verstoren. Ook bij parfums wordt er vaak gewerkt met biotechnologie. Daar wordt een cartouche over een bloem of plant geplaatst om zo verse moleculen te vangen die vervolgens worden nagemaakt. Zo is er een scala aan geurtjes mogelijk, zonder dat de natuur hieronder lijdt.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Meer beauty

Openingsbeeld: Getty Images.