Nu de lente- en zomer 2022 shows achter de rug zijn, maken we – niet alleen qua mode – de balans op. Ook op beautyvlak viel er heel wat interessants te spotten. Zo lijkt één haartrend het te halen als favoriet volgend jaar: de steile, gladde lokken are back.

Zij heeft steil!

De catwalk bewijst dat steile lokken anno nu er een pak luxueuzer uitzien dan die uit je middelbare schooltijd. Op de Chanelshow in Parijs, stuurde haarstylist Damien Boissinot zijn modellen met steile lokken en een middenmeet de runway op. Kijk vooral ook naar die schitterende glans! Ver weg van grauwe, door hitte beschadigde lokken zag hun ‘coupe sluik’ er ongelofelijk gezond uit.

Diezelfde haarvibe spotte je op de Fendace show (de collab tussen Fendi en Versace) in Milaan. Dé Guido Palau zat achter de steile lokken die hier en daar gesierd werden met haarstukjes om XL lengte te creëren. Dankzij bekende gezichten op de catwalk – van Gigi Hadid over Naomi Campbell tot Emily Ratajkowski – kreeg deze look eindeloze aandacht.

Over naar Londen waar de modellen van Mark Fast paradeerden met übersteile lengtes. Haarkunstenaar Maria Kovacs voorzag elke coupe van attitude en glans. Geslaagd!

Happy hair = prioritair

Tip: als je zélf zo’n steile lokken wil, heb dan aandacht voor de kwaliteit en gezondheid van je haar! Happy hair is prioriteit nummer 1 en gelukkig is de nieuwste haartechnologie (lees: premium hittebescherming en high-tech tools) daarop voorzien. Enkele must haves:

Hittebeschermer

Deze heat protector spray van ghd (€ 22,90 via jochenvanhoudt.be) laat je haar zijdezacht achter zonder plakkerig residu.

Stijltang

De platinum+ styler van ghd (€ 269 via jochenvanhoudt.be) voorspelt de behoeften van jouw haar en stijlt het zonder in te boeten aan gezondheid en conditie.

Glansspray

Deze Osis+ Sparkler Shine Spray (Schwarzkopf Professional, € 19,25) geeft je haren een intensieve verzorging en mooie, langdurige glans.

Meer beauty

Beelden: Imaxtree.