Dit wist je nog niet over droge huid

Niets zo lastig dan een droge, trekkerig huid. Met deze tips hou je je huid soepel en gezond, helemaal klaar voor warme zomerdagen. 

Wat veroorzaakt droge huid?

Koude lucht bevat minder vocht, dus wanneer de temperaturen dalen, kan dat je huid beïnvloeden. Maar ook zeep speelt een rol, de ingrediënten in je douchegel of wasgel die je huid proper maken zorgen er ook voor dat de olie van je huid wordt verwijderd. Elke dag een douche nemen (en dan zeker een lange, warme douche) is dan ook niet echt een goed idee wanneer je al een droge huid hebt.

De ene droge huid is de andere niet..

Een trekkerige huid en lichte schilfering zijn normale symptomen van een droge huid. Maar wanneer hier ook roodheid, zwellingen, ondraagbare jeuk of schilfertjes bij komen kijken, dan raadpleeg je best even een dermatoloog. Je droge huid kan dan de oorzaak zijn van een allergie, die door een dokter kan behandeld worden.

Hoe kan je droge huid voorkomen?

Een gezond huid begint met een goed ritueel. Begin met je huid op regelmatige basis zacht de scrubben, op die manier verwijder je dode huidcellen en kan je body lotion of body crème beter intrekken. Let wel op dat je een scrub gebruikt met een fijne korrel, zodat je niet te agressief gaat scrubben. Een goede lichaamsolie kan ook helpen, wanneer je droge huid maar niet gehydrateerd raakt.

Wanneer moet je hydrateren?

Je lichaam hydrateren doe je beter niet wanneer je huid nog nat is, droog je eerst volledig af en breng daarna pas je crème aan. Heb je het gevoel dat je huid met één laagje toch nog niet gehydrateerd is, dan kan je gerust een tweede laagje aanbrengen. Heb je haast? Ga dan voor een crème die snel intrekt, zodat je meteen je kleren kan aantrekken.

Partner Content

Gesponsorde content