Tijdens de winter heeft je huid een andere verzorging nodig en daar hoort een ommezwaai van je make-up tas ook bij. Ines Borgonjon, make-up artieste bij M∙A∙C Cosmetics, vertelt ons welke 4 foundation fouten de meeste vrouwen maken tijdens de winter en tipt enkele do’s en don’ts.

Ben je er nog altijd niet uit welke beautyproducten nu écht bij je passen? Dankzij deze app vind je de juiste make-up voor jouw huid.

4 foundation blunders

Je smeert de foute kleur

M∙A∙C Cosmetics
€ 33 – Bekijk het hier

“Veel vrouwen zien bij het kiezen van hun kleurtje vaak het bos door de bomen niet meer. Net daarom heeft onze M∙A∙C Studio Fix een énorm gamma aan tinten (53!) waardoor het voor iedereen mogelijk is een perfecte match te vinden. Het weerskantje daarvan is dat de keuze er niet gemakkelijker op wordt en daarom geef ik graag enkele tips. Kijk eerst en vooral naar de ondertoon van je huid. Heb je een zacht roze huid dan is de kleurcode NW (neutral warm) iets voor jou. Is je ondertoon iets meer zand of honing kleurig? Dan past de kleurcode NC (neutral cool) het best bij je huid. Als je enkele tinten hebt gevonden die wel eens dé kleur kunnen zijn, kan je ze het best testen met kleine streepjes op je kaaklijn. De kleur die het meest versmelt met je huidskleur is jouw tint. Als je het zelf wat moeilijk vindt om te zien, kan je langskomen bij één van onze M∙A∙C stores of counters. Wij geven je advies en je kan steeds enkele staaltjes aanvragen om de kleur thuis zelf te testen.”

Je vergeet een verzorgende crème

M∙A∙C Cosmetics
€ 21,50 – Bekijk het hier

“Door droge en koude lucht, hebben vrouwen in de winter vaak een huid die iets gevoeliger is en wat meer hydratatie nodig heeft. Als de zon schijnt, is je huid immers automatisch warmer waardoor-ie meer olie produceert en zichzelf wat meer in balans houdt. Ikzelf vind dat je jouw huid altijd goed moet soigneren vooraleer je met make-up begint, of je velletje nu van nature mooi is of niet. Daarom is het belangrijk al-tijd eerst een goede crème of serum en primer aan te brengen. Als je dat niet doet, zal je huid de hydraterende bestanddelen die hij nodig heeft, opnemen uit de foundation waardoor je product erg zichtbaar en poederachtig achterblijft. Breng daarom steeds een voedende crème en primer aan voor je een hydraterende poeder-, vloeibare- of crèmefoundation uitkiest”

Je gebruikt de verkeerde borstel

M∙A∙C Cosmetics // Beautyblender
€ 37 – Bekijk het hier // € 20 – Bekijk het hier

“Er is niet zoiets als een foute foundationtool, maar je moet weten dat er verschillende technieken zijn al naargelang de finish waar je van houdt. Onze Studio Fix Fluid is bijvoorbeeld een foundation met medium tot full coverage die je op verschillende manieren kan aanbrengen. Als je hem met een platte kwast aanbrengt of opbouwend en al deppend met een sponsje, wordt hij heel intens. Daarnaast kan je hem ook heel transparant borstelen met een stippling brush. Als je hem met je vingers aanbrengt na een rijke dagcrème, versmelten de twee samen en wordt de foundation subtieler. Ik heb hem zelf thuis staan en als ik ‘s avonds naar een feest ga, breng ik hem aan met een beautyblender. Zo wordt hij meer gesculpt waardoor ik me in het avondlicht glamoureuzer voel. Overdag ben ik niet echt het opgemaakte type en breng ik hem met mijn handen aan. ‘s Ochtends meng ik hem met mijn dagcrème waardoor hij transparanter wordt. Meteen ook tijdsbesparend!”

Je kiest een foundation zonder SPF

M∙A∙C Cosmetics
€ 32 – Bekijk het hier

“Zomer of winter: je moet al-tijd een zonnefactor hebben in foundation. Tijdens hete dagen is het vanzelfsprekend dat je er één smeert maar ook in de winter is dat van belang. Zelfs in de schaduw kan je immers pigmentvlekjes krijgen want in principe kan elk licht je huid beschadigen. In de Studio Fix Fluid zit een SPF 15 en dat is een mooie surplus.”

Meer te voorkomen blunders