Opgelet! Deze modeblunders maken je ouder dan je bent

Terwijl een net kapsel en natuurlijke make-up je jonger kunnen maken, zullen foute outfitkeuzes je jeugdige look meteen weer neerhalen. Alex Wilson is stylist bij Channel Nine en onthult welke veelvoorkomende kledingmissers vrouwen drastisch ouder maken (en wat je moet doen om ze te voorkomen).

PS: Naast de foute kledij kan je ook bij je make-uproutine de mist ingaan. Deze 5 veelgemaakte beautyfouten maken je ouder dan je bent.

1. Vormloze kledij

Hoewel een oversized jurk en baggy hemd énorm leuk kunnen zijn, zetten ze je figuur niet echt in de verf. Daarom kies je beter voor kledij met structuur die je rondingen toont in plaats van verbergt. “Veel oudere vrouwen willen hun probleemzones als armen, heupen en buikje camoufleren met vormloze kledij, maar hierdoor toon je net zwaarder,” zegt Alex. “Kies dus altijd voor aanpassende kledij in plaats van losse stuks, maar wél in jouw maat (te klein heeft ook weer het omgekeerde effect).” Daarnaast moét volgens Alex elke vrouw een kort jasje in haar kast hebben dat nauw aansluit aan haar taille.

ouder dan je bent

2. Jurkjes tot enkelhoogte

Veel vrouwen voelen zich het comfortabelst in een maxi-jurk omdat dit model delen van het lichaam verdoezelt waarover ze onzeker zijn. Maar vaak is dit geen goede zet. “Zodra je ouder wordt, heb je de neiging je knieën te bedekken en voel je jezelf beter in een zoom die tot de enkel reikt,” zegt Alex. “Maar eigenlijk maakt die lengte je heel wat breder en minder stijlvol. Een mooi alternatief is de midi skirt. Hij is on trend en stopt in het midden van de kuit. Véél flatterender.”

3. Te veel zwart

Terwijl veel vrouwen hun zwart jasje of skinny jeans niet kunnen missen, is het niet altijd de beste keuze. “Het is een veilige optie en de reden daarvoor is dat het je figuur inneemt en bij zowat elke gelegenheid mooi is. Maar als vrouwen ouder worden, wordt hun huid bleker zodat zwart een groter contrast vormt met hun gezicht. Hierdoor zullen fijne rimpeltjes en donkere kringen onder de ogen extra hard opvallen. Dit kan wel worden opgevangen met een statement ketting die wat extra licht weerkaatst in het gelaat.”

ouder dan je bent

4. De foute stofjes

“Vrouwen die wat ouder worden, zijn geneigd om comfort te kiezen en grijpen vaak naar comfortabele jerseystoffen. Maar dit is niet de beste keuze aangezien ze vaak vastkleven aan de probleemzones.” In plaats daarvan adviseert Alex om te kiezen voor een ponte-stof (combinatie van kunstzijde, polyester en spandex) of Merino-wol.

ouder dan je bent

Meer mode

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content