Tegen de feestdagen wil je er liefst met een perfect gecoiffeerd kapsel bijlopen. Als je spaarvarken geen kappersbeurt met kerstavond, kerstmis én nieuwjaar toelaat, zijn er gelukkig enkele handige Do It Yourself trucjes waarmee je jouw haardos zélf kan doen glanzen. Zo heb je meteen wat extra centen over voor die Valentino jurk.

Glanzende lokken

Wist je dat glans alles te maken heeft met de weerspiegeling van het licht op je haren? Stijle lokken waarvan de haarschubben netjes gesloten zijn, reflecteren het licht het beste en glanzen dus ook het meest. Als je beschadigd of uitgedroogd haar hebt, is het dus eerst belangrijk om het weer te voeden. Dat doe je volgens een haarexpert het best op deze manier.

1. Trucs van de kapper

Ook de manier van föhnen bepaalt veel van je glans. Droog het haar best met de luchtstroom naar beneden. Zo sluiten de haarschubben zich als dakpannen, met een glad en glanzend haaroppervlak als resultaat.

2. De stijltang: mooi, maar schadelijk

Een stijltang geeft je lokken supersnel een spiegelglans omdat het een heel efficiënte
manier is om je haarschubben te sluiten. Jammer genoeg is de hitte écht niet goed voor je haren. Bescherm je dus lokken dus altijd eerst met een speciaal serum en föhn ze al zo glad mogelijk met een ronde borstel.

Extra volume

Alles begint bij de juiste shampoo en conditioner. Volumeshampoos leggen een film over je haren, die ervoor zorgt dat ze iets dikker worden en meer afstand houden van elkaar. Je conditioner moet dan weer vederlicht zijn en je haar ontwarren zonder het te verzwaren. Heb je vooral weinig volume omdat je haar vet is? Dan is droogshampoo dé snelle oplossing. Verstuif het op droge lokken en borstel na een paar minuten uit. Je haar wordt er proper, luchtig en voller van. Verder maken kleine dingen soms een wereld van verschil. Verleg bijvoorbeeld je scheiding eens, het zou namelijk extra volume creëren.

1. Trucs van de kapper

Ook om volume te creëren, is je juiste ‘blaastechniek’ belangrijk. Til een lok aan je haaraanzet op en leg hem strak rond een dikke, ronde borstel. Richt de warme lucht op de ronding én op de onderkant van de lok. Laat even afkoelen en laat dan de borstel los. Daarnaast geeft touperen je wat va va voom precies waar jij het wil. Neem telkens een lok van 2 cm breed en kam de eerste 5 cm tegen de richting in.

2. Velcrorollers: snel en efficiënt

Volume in je haar föhnen met een ronde borstel vraagt geduld én armspieren. Enter: de velcrorollers. Wikkel je lokken wanneer ze nog nét niet droog zijn op de rollers, blaas er warme lucht over en laat volledig afkoelen. Because there’s no such thing as too much volume!

Meer kapsel-advies