Dit najaar duiken er opnieuw verschillende nieuwe make-up trends op: soms gedurfd, soms tijdloos en minimalistisch. Baltasar Gonzalez Pinelmake-up artist bij Amerikaanse cosmeticafabrikant M.A.C, geeft mee welke 8 looks we deze herfst overal zullen zien: van de klassieke bold lip-trend tot de excentrieke misplaced metals-trend. Het proberen waard!

Make-up trends voor het najaar

Make-up trends ontstaan al langer niet meer exclusief op de catwalk,” weet Baltasar Gonzalez Pinel, senior artist bij M.A.C., “ook sociale media en populaire tv-series als Euphoria zijn tegenwoordig belangrijke inspiratiebronnen.” Een ander opmerkelijk fenomeen is de nineties nostalgie die via de mode nu ook opduikt in make-up. “De make-up van het moment heeft iets rauw, DIY en toegankelijk, wat het authentiek maakt. De huid wordt meestal zo natuurlijk mogelijk gehouden, als canvas voor extremere trends op de ogen of lippen.”

Make-up trend 1. #boldlip

Wat? Lipstick in opvallende kleuren en/of texturen.

Must have: een gepigmenteerde lipstick in fel fuchsia, paars, zwart, wijnrood of oranje zoals bijvoorbeeld de M.A.C. Fuchsia Flat Out Fabulous retro matte lipstick.

Hoe draag je het? Met een egale, mooi gehydrateerde huid en wat mascara. Wanneer je geen neon aandurft, breng dan gewoon een gloss in een heldere, felle tint over een nude lipstick aan voor een nieuwe vibe.

Bold lip

Make-up trend 2. #icylips

Wat? Alsof je een ijsblokje op je lippen hebt laten smelten. Deze trend komt uit Korea, waar lippen rood werden ingekleurd en dan bedekt met een flinke laag gloss.

Must have? Een transparante lipgloss.

Hoe draag je het? Minimale make-up, zodat niets de aandacht afleidt. Je kunt experimenteren met verschillende kleuren, voor een special effect op je lippen zonder extreem te gaan.

Icy Lips

Make-up trend 3. #ninetieslips

Wat? De donkere lipliner uit de nineties is terug.

Must have? Een donker lippenpotlood een lipstick in een lichtere tint, liefst nog met een metaalglans voor een frosted effect. 

Hoe draag je het? Houd je huid naturel mat om deze nostalgische trend modern te maken. Breng een beetje getinte gloss aan in het midden van je mond voor een vinyl effect.

Nineties lips

Make-up trend 4. #steamyskin

Wat? Een glanzende, goed doorbloede en gehydrateerde huid; alsof je net uit de sauna komt of van de dansvloer om 3 uur ’s nachts.

Must have? M.A.C. Studio Radiance primer.

Hoe draag je het? Onder je foundation én bovenop je foundation als highlighter op de kin, de jukbeenderen en de cupidoboog (net boven je lippen).

Steamy skin

Make-up trend 5. #sheermatte

Wat? Een transparante, matte finish waar de textuur van je huid nog doorkomt.

Must have? M.A.C. Studiofix Mattifying 12H Shine Control Primer.

Hoe draag je het? Meng de primer met een foundation die een transparante dekking geeft en werk af met een dun poederlaagje. Combineer met een icy lip voor een modern contrast.

Sheer matte

Make-up trend 6. #grungeglam

Wat? Een schijnbaar nonchalant aangebrachte zwarte oogschaduw of oogpotlood. 

Must have? Een gloss of wat Vaseline waarmee je over je eyeliner of oogschaduw gaat om het effect wat nonchalanter te maken.

Hoe draag je het? Meng zwarte eyeliner met wat gloss tot crèmige vinyl oogschaduw, die je opdept met de vingers voor een extra smudgy effect, alsof je een nacht op stap bent geweest. Het mag niet te proper ogen. En vergeet je mascara niet, want deze look is all about attitude!

Grunge glam

Make-up trend 7. #chromelighting

Wat? Holografisch chroom in zilver of juweeltinten op de ogen.

Must have? Oogschaduwcrème en mascara om een lichteffect te creëren.

Hoe draag je het? Gebruik het in de binnenste ooghoek of uitgewerkt in een smoky eye, als een lichtflits. Speel met kleur op een subtiele manier, door bijvoorbeeld zachte kleuren te combineren met een goudkleurige highlighter. Je wilt er niet als een alien uitzien, make-up is hier een juweel dat pas opvalt wanneer het het licht vangt.

Chrome lighting

Make-up trend 8. #misplacedmetals

Wat? Metaalglans op ongewone plaatsen, alsof je ze verkeerd hebt aangebracht.

Must have? Oogschaduw en blush in metaalglans.

Hoe draag je het? Oogschaduw die over het hele oog, tot aan de wenkbrauw gaat; blush die tot tegen de slapen doorloopt. De hoeveelheid, plaats, dekking en kleuren zijn belangrijk. Het hoeft niet symmetrisch en het mag heel speels zijn, met verschillende kleuren die in elkaar overlopen.

Misplaced metals

Shop hier M.A.C’s must haves voor de herfst

Fuchsia matte lippenstift

M.A.C. Retro Matte Lipstick, € 22,95. Shop het hier.

Glanzende lipgloss

M.A.C. Lipglass, € 20,90. Shop het hier.

Zwarte oogschaduw

M.A.C. Small Eye Shadow Carbon, € 19,50. Shop het hier.

 

Mattifying primer

M.A.C. Studiofix Mattifying 12H Shine Control Primer, € 36,90. Shop het hier.

Donker lippotlood

M.A.C. Lip Pencil Stone, € 21,90. Shop het hier.

Holografische oogschaduw

M.A.C. In Extra Dimension Eye Shadow, € 26,90. Shop het hier.

Hydraterende primer

M.A.C. Studio Radiance Primer, € 33,90. Shop het hier.

Blush met metaalglans

M.A.C. Mineralize Blush, € 31,95. Shop het hier.

Zwarte eyeliner

M.A.C. Brushstroke 24-hour Liner, € 22,50. Shop het hier.

Los poeder

M.A.C. Prep + Prime Transparent Finishing Powder, € 28,90. Shop het hier.

Oogschaduw met metaalglans

M.A.C. Dazzleshadow Eye Shadow, € 24,50. Shop het hier.

Meer beauty: