Nu de kappers al ettelijke weken dicht zijn, lijkt de nood aan een kappersbeurt dermate groot dat heel wat mensen blijkbaar de onweerstaanbare drang krijgen om hun eigen haar te knippen. In normale omstandigheden niet iets dat kappers onmiddellijk zouden aanraden, maar omdat deze tijden alles behalve normaal te noemen zijn natuurlijk, helpen ze je graag een handje in deze hachelijke onderneming.

Speciaal voor alle desperate zielen – en naar eigen zeggen ook een beetje speciaal voor Bella Hadid – poste haar-styliste Jen Atkin dan ook twee ‘knip-je-eigen-haar’-tutorials op haar Instagram-account. Eentje dat je toont hoe je eigen coupe op een semi-professionele manier bijwerkt, en eentje die toont hoe je het kapsel van je man onder handen neemt.

1. Je eigen haar knippen: zo doe je dat

Met zichzelf – en haar iets te lang geworden lob – als stichtend voorbeeld toont Jen Atkins je hoe je thuis te werk moet gaan als je jezelf in quarantainetijd toch van een nieuwe coupe wil voorzien. Omdat alle begin moeilijk is, begint Atkin wel voorzichtig: ‘Cut you own hair part one: the fringe‘.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoe je die eigen froufrou precies onder handen neemt? Wel, ongeveer zo dus:

  • De voorbereiding: haal het juiste materiaal in huis. Een kappersschaar, een paar klemmen, een Effileerschaar, een scheermesje, een kam met fijne en wijde tanden én – voor wie het haar niet all over the place zou terugvinden – ook een degelijke kappersschort.
  • Stap 1: begin met een klein stukje haar helemaal vooraan in het midden. Bevochtig je haar met een water-verstuiver en leg je haar in de scheiding zoals je die normaal gezien draagt. Selecteer dan een eerste stukje haar aan de voorkant en trek het strak naar voren. Houd het op de gewenste lengte tussen je vingers en begin voorzichtig met knippen.
  • Stap 2: leg het geknipte haar terug in de scheiding zoals je die draagt en neem opnieuw een stukje haar apart, maar trek het dit keer ietsje verder naar achteren door. Herhaal dezelfde knipbewegingen als tijdens het eerste kniprondje.

2. Het haar van je man knippen: zo doe je dat

Om ook het kapsel van je man in quarantainetijden niet de spuigaten uit te laten lopen, ontwikkelde Jen een tweede tutorial. Kijk, leer en cut it like a pro!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer beauty-tips: