Vrouwen boven 50 hebben heel wat zelfkennis, ook op make-upvlak. Ze weten perfect wat bij hun gezicht past en welke trucjes hen nog harder doen stralen. Een overzicht van hun beste hacks die je met oudjaar – en erna – kan proberen.

1. Ze geven meer ‘glow’ aan hun gelaat

Doorgaans wordt je huid grauwer met de jaren. Een dalend oestrogeenniveau kan ervoor zorgen dat je huid er wat droger uitziet. Als je dan voor een poederfoundation kiest, zal het je gezicht nog verder dehydrateren en zich in rimpels vastzetten waardoor deze alleen nog meer zichtbaar worden. Probeer in plaats daarvan een crème- of vloeibare formule die je huid goed voedt en breng je foundation aan met een vochtige beautyblender. Ook een primer onder je make-up geeft die extra glow. Verder komt het erop aan de juiste accenten te leggen met highlighter, bijvoorbeeld op je cupidoboog en in je binnenste ooghoek. Gebruik ‘m vooral niét op de plek waar hij normaal zit, boven je bronzer. Het zal je kraaienpootjes extra benadrukken en dat wil je misschien liever niet.

2. Ze accentueren de wangen

Geef je wangen een feestelijk, glanzend blosje met koraalkleurige blush. Breng hem met een dikke borstel aan op je appeltjes (glimlach en kwast tot aan het omhooglopende lijntje rond je ogen). Zo benadruk je je wangen, het deel van je gezicht waar doorgaans de minste rimpels zijn.

3. Ze maken hun wenkbrauwen voller

Hormoonveranderingen kunnen ervoor zorgen dat je haar lichter en dunner wordt of uitvalt, ook regio wenkbrauwen. Het komt er dus op aan je natuurlijke kleur en vorm te behouden. Dat doe je met wat poeder voor extra volume terwijl een gel de illusie van meer haartjes creëert. Wil je wenkbrauwen die wat langer blijven? Deze (semi-permanente) technieken klaren de klus.

4. Ze gooien hun zwarte eyeliner aan de kant

Ruil je zwarte liner voor een navy variant; het zorgt ervoor dat het wit in je ogen mooier uitkomt. Trek een lijntje dat naar de buitenkant iets omhoog loopt en laat de rest van het beweeglijk ooglid bloot. Wil je toch wat oogschaduw gebruiken, ga dan voor zachte tinten als roze, beige en bruin en kies eerder voor satijnglans dan echt glitters. Vermijd verder een zwarte, (dikke) potloodstreep onder de onderste wimperrand.

5. Ze gebruiken een wimperkruller

Een kruller maakt je wimpers ‘langer’ en minder recht. Likje mascara erover en je ogen krijgen meteen weer wat pit.

6. Ze kennen de beste lip-trucjes

Ook voor een rijpere huid is een sterke lip krachtig. Als je dunne lippen hebt en voor een donkere tint kiest, zorg er dan wel voor dat je look niet te hard wordt. Dat doe je door je mond optisch te vergroten en een millimetertje buiten de lijntjes te kleuren. Dat geeft je lippen iets meer volume (een goeie lipprimer zorgt ervoor dat de kleur niet in je liprimpels loopt). Speel je liever op safe? Ga voor een naturelle kleur, ofte: een stift die een tint donkerder is dan je eigen lipkleur. Weetje: vaak is de tint van jouw tepel je perfecte match! Verder is ook gloss een goed idee; het haalt je lippen wat naar voren en geeft ze veel volume.

7. Ze gaan naar de nagelstylist

De perfecte nagels ogen verzorgd en fris. Boek jezelf een afspraak bij de nagelstylist of ga thuis zélf aan de slag met gellak.

Make-up voor bij je feestlook

Shop hieronder een selectie producten die je doen stralen aan de feestdis.

Vloeibare, verzorgende foundation

Bourjois
€ 11 (i.p.v. € 17,99) – Shop het hier

Highlighter

Tata Harper
€ 48 – Shop het hier

Frisse blush

Ere Perez
€ 40 – Shop het hier

Borstel voor blush

i.am.klean
€ 24,99 – Shop het hier

Wenkbrauwdoosje

Laura Mercier
€ 29 – Shop het hier

Donkerblauwe eyeliner

Sisley
€ 40,50 (i.p.v. € 45) – Shop het hier

Wimperkruller

NARS
€ 23 – Shop het hier

Wimperserum + mascara

Clarins
€ 33 en € 30,50 – Shop het hier

Matte lippenstift

go as u.r
€ 28 – Shop het hier

Vloeibare lippenstift + gloss

NYX Professional Makeup
€ 12,95 – Shop het hier

Meer beauty

Openingsbeeld: Mayerline FW22 – (B)OLDER.