De vakantie staat ein-de-lijk voor de deur! Reisje naar de zon of gewoon genieten in ons eigen belgenlandje, wat je ook doet je moét echt smeren. In eerste instantie zijn we op zoek naar een zonnecrème die ons voldoende tegen UV-stralen beschermt maar daarnaast willen we ook een zonnecrème die aangenaam op de huid voelt en niet plakt. Onze beautyredactrices Sofie Albrecht en Lise Milbou maakten speciaal voor ons een lijstje met hun favorieten. Laat dat zonnetje maar schijnen!

7 x de beste zonnecrèmes

De ultieme winnaar

Met stip op mijn nummer 1? De nieuwe melkachtige mist van Dior (€ 41,47 voor 125 ml). Applaus voor de verfrissende textuur, applaus voor de 360° verstuiver én applaus voor de heerlijke zomergeur. Nòg een pluspunt? Terwijl deze frisse mist je huid beschermt, maakt-ie ‘m ook nog eens mooier met een egale, satijnachtige gloed die je meteen na het aanbrengen ziet. Over die 360° knop: best handig om op elk plekje van je huid de zonnecrème gelijk aan te brengen. Oh ja, omdat hij wit sprayt is het ook gemakkelijk om te volgen waar je blijft. Overtuigd?

De schoonste

De trouwe en naar ons gevoel eeuwenoude bescherming van Nivea laat jouw huidje nooit in de steek. Dé klassieker bij uitstek shop je hier aan € 12,49!

De meest kindvriendelijke

Deze van La Roche-Posay (€ 23,50) is een niet-klevende melktextuur die je op natte huid kunt aanbrengen. Bovendien heeft zand er geen grip op.

Eentje voor de mannen

Ook een van mijn favorieten is de Photoderm Brume Solaire van Bioderma (€ 21,85 voor 150 ml). De super lichte en doorschijnende nevel is heel verfrissend, plakt niet en verstuift egaal waardoor je geen kans hebt op verbrande plekjes. Hij sprayt super gericht waardoor je niets verspilt en hij heeft ook een handige 360° verstuiver. Ook op natte huid en harige mannenbenen/borstkas werkt-ie prima ;-).

Voor mensen met een wittere huid

Heb je net als mij een bleke huid die traag bruint, snel verbrandt en irriteert? Lancaster zorgt met deze Sun Sensitive Delicate Softening Milk (€ 24,95 voor 125 ml) voor een klassieke zonnemelk met minder ingrediënten dan hun gewone zonnecrèmes. Hierdoor is de kans op irritatie of allergieën kleiner. Pluspunt? Hoewel het een melk in een tube is en je jouw handen dus meer moet gebruiken, is dat hélemaal niet erg omdat-ie absoluut niet kleeft!

De anti-ageing

 Het tan-stimulator complex in deze nieuwe olie van Filorga (€ 29,90 voor 150 ml) zorgt ervoor dat je huid sneller bruint maar tegelijkertijd ook beter beschermd wordt. De onzichtbare, droge olie trekt goed in de huid maar het flesje wordt wel snel vettig als je het opnieuw aanraakt om te sprayen. Omwille van die reden hou ik niet zo van olie en voor de mooie glow hoef je het ook niet te doen (het effect is hetzelfde als bij de milky mist van Dior). Pluspunt is wél dat het flesje veel arganolie bevat, dat rijk is aan omega-6, omega-9 en vitamine E. De hoge dosis hyaluronzuur zorgt er dan weer voor dat je huid goed gehydrateerd blijft én de olijfolie belooft een stevigere, meer elastische huid.

De meest ecologische

Waterlover Sun Milk SPF 15, 30 of 50 van Biotherm (€ 34,99) pakt uit met ecologische zonnefilters in een nagenoeg volledig afbreekbare formule. Uiteraard in milieuvriendelijke, volledig recycleerbare verpakking.

Ben je nu al aan het wegdromen van een zonnige zomer aan onze Belgische Kust? Dan doen wij er graag nog een schepje bovenop met een voorsmaakje van onze Kustspecial. Download hier enkele reeds uitgestippelde shoppingroutes en dé must-do’s van onze Feeling-gastvrouwen aan de Belgische Kust. 

Meer tips over zonnecrème: