Zo breng je zonnecrème aan over je make-up

Wanneer je een dagje naar het strand trekt, is het eenvoudig: je brengt je zonnecrème aan voor je gaat zonnen en smeert om de twee uur een nieuw laagje. Maar wat doe je op dagen wanneer je in de zon komt én make-up draagt? Met deze handige tips blijft je make-up mooi én je huid voldoende beschermd tegen de zon.

Lees ook: dé 4 beste tips om je make-up langer te laten zitten

Stem je foundation af op je zonbescherming

Gebruik je een zonnecrème, dan kan je beter geen poederfoundation gebruiken. Wanneer je later op de dag extra zonnecrème wil aanbrengen gaat de combinatie poeder-crème een vlekkerig resultaat opleveren. Gebruik dus liever een vloeibare foundation of een getinte dagcrème, op die manier kan je je foundation mengen met de zonnecrème wanneer je een nieuw laagje SPF wil aanbrengen.

Dior
€ 82 – Bekijk het hier

Zonbescherming in poederformule

Hou je toch liever van een poederfoundation, dan combineer je hem best met een zonbescherming in poederformule. Ja hoor, het bestaat! De meeste SPF poederformules zijn gewoon doorzichtig en bestaan in verschillende kleuren die je kunt matchen met je huidtype. Bovendien helpen deze poeders je ook shine-free te houden. Win-win!

Estée Lauder
€ 49 – Bekijk het hier

Snel en eenvoudig met een spray

Een transparante zonnespray of een setting spray met SPF is misschien wel de eenvoudigste manier om je make-up mooi te bewaren wanneer je een nieuw laagje SPF aanbrengt. Let wel op dat je zonnespray geschikt is voor het gezicht zodat je poriën niet verstoppen.

Filorga
€ 29,90 – Bekijk het hier

Weetjes over zonnecrèmes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content