Bij de schoonheidsspecialist: microdermabrasie

Wil je een behandeling die dieper inwerkt op de huid? Dan kan je eens een mechanische peeling als microdermabrasie proberen. Ik ging naar de Thermae in Grimbergen (€ 85 per behandeling) voor zo’n gelaatsverzorging van 50 minuten.

Bij microdermabrasie worden zoutkristallen op de huid gekatapulteerd en weer opgezogen met een speciaal apparaatje. Het residu wordt opgevangen en achteraf zie ik hoeveel vuil er van mijn gezicht in het witte poeder achterblijft. Om je huid voor te bereiden wordt er eerst een gommage uitgevoerd om goed te zuiveren. Na de microdermabrasie volgt een melkreiniging met de overgebleven stukjes: de scrub. De nabehandeling gebeurt met een Arnica-gel.

Als je erg veel last hebt van acne, kan je het best een shock-kuur volgen van enkele behandelingen na elkaar en de behandeling nadien om de 6 à 8 weken herhalen. Ook hierbij geldt de voorwaarde: gebruik een SPF als je buitenkomt en vermijd zonnebaden de eerste twee dagen na de behandeling. Kleine kanttekening: deze behandeling helpt niet genezen maar voorkomen. Blijft de acne terugkomen, dan raadpleeg je nog steeds beter een dermatoloog ;-).

1 2 3 4
bekijk op één pagina

Meer beautybehandelingen