Getest: de Mind Oasis van Rituals, de eerste mind spa in België

Uitgerekend op de Meir, de drukste winkelstraat van Antwerpen, opende Rituals in zijn grootste flagship store in België een ‘mind spa’ waar je in een half uurtje heerlijk kan ontspannen. Beautyjournaliste Sofie ging hem voor je uittesten.

Mentale gezondheid wordt steeds belangrijker, weten ze bij Rituals. Het Nederlandse lifestyle merk maakte er zijn handelsmerk van om fijne producten te ontwikkelen die je helpen ontspannen en aangename gewoontes te creëren die stress verminderen. “Onze drukke levensstijl brengt ons brein in een chronische stress modus, wat ons op termijn ziek en depressief kan maken” meent Eva Elias, die jarenlang als creatief directeur werkte bij Rituals tot ze uitviel door een burn-out. Ze verdiepte zich in yoga, meditatie en andere anti-stress technieken. Dat maakte haar de geknipte persoon om ‘een spa voor mentale ontspanning’ te ontwikkelen in Rituals’ flagship in Antwerpen, dat niet minder dan 4 verdiepingen telt. Ze werkte samen met neurowetenschappers, die alle ontwikkelde technieken wetenschappelijk onderbouwden.    

Brain massage

In speciaal ontworpen cocons staan zero gravity ligzetels, waarin je benen boven je hart liggen en je een gevoel van gewichtloosheid krijgt. Dat geeft aan de hersenen het signaal om te ontspannen. Een stem en beelden praten je door ademhalingsoefeningen die gebaseerd zijn op Dr Weil’s ademtechniek; om uit je hoofd en in je lichaam te komen. Daarna brengen geluid, trillingen en gekleurd licht je in een meditatieve toestand, waarin je brein kan ontspannen. Ik ruik ook een aangename geur, die van Rituals’ Jing lijn blijkt te zijn, ontwikkeld om te helpen ontspannen. Alle zintuigen worden geactiveerd om me in een meditatieve toestand te brengen. Ik verlies alle besef van tijd en wanneer een stem me 30 minuten later weer tot bewustzijn brengt, voel ik me ontspannen en uitgerust.

Hydro massage

Ben je meer fysiek moe of zitten er wat spieren vast? Dan is de Hydro Massage een aanrader. Dit verwarmde waterbed masseert je van top tot teen met jetstreams waarvan je de intensiteit kunt regelen. Het helpt je spieren te ontspannen en fysieke stress te verlichten. Je hoofd komt onder een kap te liggen, zodat je in een eigen cocon ligt waar het getjilp van fluitende vogeltjes je afschermt tegen geluiden van buitenaf. Het bevat bovendien rood LED-licht dat de collageenaanmaak in je huid zou stimuleren.

Het grote pluspunt van beide behandelingen is de toegankelijkheid: je hoeft je niet om of uit te kleden (hooguit je schoenen uitdoen), je hebt resultaat op een half uur én het is nog betaalbaar ook.

Zelf testen?

Rituals Mind Oasis, Meir 77, 2000 Antwerpen. De Hydro Massage (20’) kost € 19,50, de Brain Massage (30’) € 29,50. Brain massage Deep Rest & Reset (55’): 44,50. Reserveer in de winkel of via de website.  

Meer tips van onze beautyredactrice:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content