Je haar wassen met een milieuvriendelijk product dat eruitziet als een blokje handzeep? Het kan en onze redactrice is best enthousiast. Douce Nature lanceert een shampoo in vaste vorm en alleen al van de woorden ‘minder plastic’ hollen wij spontaan richting de dichtstbijzijnde beautyrayon.

Schuimt hij wel?

Bij het openen van het kleine plasticje (heel wat ecologischer dan de logge wegwerptubes) bots je op een ‘zeepbloem’ met middenin een holte. Dat laatste zou blijkbaar dienen om ‘m makkelijk aan een haak of koord te hangen na gebruik. Even installeren dus want het blokje op de badrand laten liggen, zorgt voor weg-glib-gevaar en vroegtijdig krimpen…

De handeling is even aanpassen maar al met een paar rubs over je (natte) hoofdhuid vormt er zich een grote schuimwolk op je kruin. Dat is geheel in tegenstelling tot wat je van natuurlijke shampoos verwacht, want de sulfaat – die voor schuim zorgt – werd volledig weggelaten. Resultaat? Een zachte reiniging, zonder irritatie en minder droge en pluizige lokken. Na het wassen voelt je haar wel nét iets stroever maar dat los je eenvoudig op met een voedend haarmasker, olie of conditioner. Wat het blokje verder milieuvriendelijk maakt, is dat het geen kleurstoffen bevat maar ook geen parabenen of andere synthetische stoffen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Klei als basis

Het basisingrediënt van deze Fleur de Shampooing is klei en voor elk blokje – er zijn 4 shampoos in totaal – werd er een andere soort gebruikt. Die voor droog haar bevat bijvoorbeeld rode klei waarvan de textuur goed is voor een gevoelige hoofdhuid. Die voor vet haar bevat absorberende groene klei, die voor normaal haar gele klei met heilzame mineralen en de antiroos shampoo tot slot bevat witte klei, die ook rijk is aan mineralen en aangevuld wordt met panamahout (werkt uitstekend tegen roos).

Het prijskaartje lijkt met € 6,59 aan de hoge kant, totdat je weet dat een blok van 85 gram ongeveer gelijk is aan 400 ml vloeibare shampoo. Daarmee red je jouw portefeuille én het milieu, over and out.

Fleur de Shampooing voor droog haar

Douce Nature
€ 6,95 – Zoek je natuurwinkel

Fleur de Shampooing voor vet haar

Douce Nature
€ 6,95 – Zoek je natuurwinkel

Fleur de Shampooing voor normaal haar

Douce Nature
€ 6,95 – Zoek je natuurwinkel

Fleur de Shampooing anti-roos

Douce Nature
€ 6,95 – Zoek je natuurwinkel

Meer uitgeteste beauties