Getest: Paula’s Choice routine voor gevoelige huid en mee-eters

Lise Milbou

De Amerikaanse Paula Begoun worstelde jarenlang met acne en eczeem. Ze besloot zich onder te dompelen in de ingrediëntenlijst van verzorgingsproducten om te leren wat wél werkt, en waarom. Met meer dan twintig bestsellers en met verschijningen bij CNN, Oprah, Dr. Oz en andere tv-programma’s, vroegen fans al snel naar een eigen skincare lijn. Na tien jaar kwam die er, en wij sloegen enkele tubes in voor de ultieme test.

Paula’s tips

Op de website van Paula’s Choice lees je per probleem de wetenschappelijke aanpak, zodat jij zelf kan beslissen welke verzorging het beste is voor jouw huid. Ikzelf heb een gevoelige, rode huid én regelmatig last van puistjes en mee-eters waardoor ik enkele verzorgingslijnen met elkaar moet mixen. Dit zijn Paula’s tips voor mij:

  • Gebruik een milde, niet-uitdrogende reiniger. Gebruik nooit een (harde) zeep en vermijd uitdrogende reinigers en harde scrubs of te harde reinigingsborstels. Hierdoor kan de huid beschadigen en ontsteken waardoor een rosacea-gevoelige huid verergert.
  • Gebruik één of twee keer per dag een BHA-exfoliant. BHA verwijdert niet alleen dode huidcellen, maar vermindert ook roodheid, een droge en schilferige huid en helpt tegen puistjes en mee-eters. Let op: als je een rosacea-gevoelige huid hebt wil je het gebruik van de BHA-exfoliant misschien opbouwen en in eerste instantie slechts om de dag gebruiken.
  • Gebruik overdag een product met een SPF van minimaal 30, met alleen titaniumdioxide en/of zinkoxide als zonnefilter. Deze minerale zonbeschermings-ingredienten zijn zeer zacht en effectief waardoor ze het best geschikt zijn voor een rosacea-gevoelige huid.
  • Als je een vette of gecombineerde huid hebt, gebruik dan ’s avonds een nachtcrème in lotion- of gelvorm of een licht serum. Een serum met retinol is ook een goede keuze; retinol helpt ontstekingen verminderen die kenmerkend zijn voor een rosacea-gevoelige huid.
  • Heb je een normale of droge huid, gebruik ’s avonds dan een nachtcrème in lotion- of crèmevorm met voldoende antioxidanten en huidherstellende ingrediënten. Mag ook retinol bevatten.
  • Pas verder op voor producten met alcohol, etherische/essentiële olie en/of toverhazelaar. Kaneel, rozemarijn, lavendel en roos worden vaak gebruikt als natuurlijke geurstoffen die de huid kunnen irriteren. Vermijd deze, evenals synthetische geurstoffen. Koop geen huidverzorgingsproducten die citroen, limoen, menthol/pepermunt, pijnboom of ceder bevatten aangezien deze ook irritatie kunnen veroorzaken.

Paula’s producten

In totaal testte ik 5 producten uit die zowel de roodheid als onzuiverheden van mijn gecombineerde huid aanpakken. Eerste plusje voor Paula? Al haar producten zijn parfumvrij waardoor ze meteen super kalm aanvoelen op mijn huid. Qua prijs-kwaliteit zit de verhouding bovendien goed, de producten maken waar wat ze beloven én zijn super mooi verpakt. Puistjes dagen véél minder snel op en geen enkele crème of lotion begint te pikken of irriteren.

Calm Nourishing Cream Gezichtsreiniger

Calm Nourishing Cream Gezichtsreiniger

Calm Nourishing Cream Gezichtsreiniger

Deze milde reinigingslotion breng ik aan op een vochtig gezicht waardoor hij een melkje wordt. Ik gebruik hem ook voor de ogen, want hij irriteert helemaal niet en droogt mijn huid niet uit. Ik breng de inhoud van een theelepeltje aan op mijn vingertoppen en masseer met ronddraaiende bewegingen. Goed afspoelen moét en veeg er eventueel nog een toner eroverheen om de restjes te verwijderen (€ 23 voor 198 ml).

Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant

Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant

Skin Perfecting 2% BHA Gel Exfoliant

Deze gel-exfoliant hydrateert, gaat puistjes en mee-eters tegen en wordt snel door de huid opgenomen. De frisse geltextuur maakt ‘m extra aangenaam tijdens de zomer. Hij poetst poriën op en verwijdert talg en dode huidcellen waardoor de producten die ik hierna smeer beter inwerken. Ik breng ‘m ’s ochtends en/of ’s avonds aan na het reinigen en tonen, één pompje is voldoende. Bij deze vermijd je wél best oogleden en je onderste wimperrand, maar afspoelen hoeft bij deze niet. Allergisch voor aspirine (acetylsalicylzuur)? Gebruik dit product dan niet, want het bevat salicylzuur of BHA. (€ 33 voor 100 ml).

Resist Anti-Aging Multi-Correction Treatment

Resist Anti-Aging Multi-Correction Treatment

Resist Anti-Aging Multi-Correction Treatment

Na de exfoliant kan je nog verder specifiek behandelen met deze crème tegen puistjes, bruine vlekjes (ná puistjes) en de eerste rimpels. Deze tube bevat een krachtig antioxidant, brengt mijn rode huid tot rust en zorgt na enkele keren voor een opmerkelijk egalere en stralende huid. Allergisch voor aspirine (acetylsalicylzuur)? Gebruik dit product dan niet, want het bevat salicylzuur (BHA). Hierover kan je een serum en/of dag-/nachtcrème aanbrengen (€ 36 voor 30 ml).

Calm Lightweight Restoring Nachtcrème

Calm Lightweight Restoring Nachtcrème

Calm Lightweight Restoring Nachtcrème

Deze lichte nachtcrème bevat kalmerende ingrediënten en antioxidanten die roodheid en irritatie verminderen. De gel-achtige textuur geeft je huid de nodige hydratatie zonder vet aan te voelen en verbetert de natuurlijke beschermlaag. Ik breng de crème royaal aan op mijn gezicht na het reinigen, tonen, exfoliëren en na de Resist Anti-Aging Multi-Correction Treatment (€ 31 voor 60 ml).

Calm Hydrating Dagcrème SPF 30

Calm Hydrating Dagcrème SPF 30

Calm Hydrating Dagcrème SPF 30

Overdag is het belangrijk al-tijd een crème met voldoende SPF te smeren, zéker na het exfoliëren. Vooral als je een gevoelig velletje hebt, is het immers heel belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Hoewel hij er heel rijk uitziet, trekt deze crème snel in waardoor m’n foundation er enkele seconden later al overheen kan (€ 34 voor 60 ml).

Waar ik nog benieuwd naar ben, is naar hun hydraterende crèmes. De reeks verzorgingsproducten die ik testte, bevat geen specifieke nachtcrème en die heb ik na een exfoliant en acnebehandeling écht wel nodig. Om dat te compenseren smeer ik nu de hydraterende Sound Sleep Cocoon gel van Dermalogica (€ 99,90). Door de essentiële oliën heeft-ie wél een parfum, maar voor een ontspannende (niet-irriterende!) lavendelgeur maak ik graag een uitzondering voor het slapengaan ;-).

Wil je zelf de producten van Paula’s Choice eens testen? Waag dan hier zeker je kans want wij mogen een beautypakket weggeven!

 

Ook getest door de redactie

Partner Content

Gesponsorde content