Getest: de Spraytan Express van Curasano

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Als het om zelfbruiners gaat, sta ik als eerste in de rij om de nieuwste te testen (wit melkmeisje, check 🙋🏼‍). Toen Curasano, een Belgisch bedrijf met huidverzorging- en cosmetica producten, op de redactie langskwam om hun spraytan voor te stellen, was ik dan ook razendbenieuwd. Het resultaat van mijn test:

Gezond, snel én natuurlijk

Deze Spraytan Express van Curasano is niet nieuw maar ik kende hem zelf nog niet. Hij belooft een natuurlijk bruin kleurtje in enkele minuten en dat op een gezonde en veilige manier. Gezond, snel en natuurlijk? Klinkt als de Heilige Drie-eenheid. Benieuwd!

Gezond is hij, want je hebt er geen UV-stralen voor nodig en hij bevat geen parfum – je ruikt jammer genoeg de typische oude koekjesgeur er wel tussendoor – of bewaarmiddelen. Bovendien voedt hij de huid en zouden de Aloë Vera, Vitamine-E, Vitamine-D en Ginseng een positief effect hebben op acne of psoriasis. Snel is hij ook, want de lichtbruine spray – ik breng hem aan met hun zachte en makkelijk uit te wassen Spraytan Sentz handschoen – geeft al meteen na het aanbrengen een zongekust kleurtje. Hij trekt rap in en de spray voelt heerlijk fris en niet plakkerig aan, in tegenstelling tot hun crème-collega’s. Het resultaat is inderdaad instant maar probeer wel zo goed mogelijk te doseren op je handschoen om vlekken te vermijden.

Wandelende ‘peekes’

De laatste belofte maakt-ie niet volledig waar: de kleur is wat mij betreft niet echt subtiel en natuurlijk. Ik wreef de handschoen van mijn enkels tot mijn dijen en wat achterbleef na 5 minuten waren donkere plekken op mijn voeten. Begin dus best bovenaan met je handschoen en zorg ervoor dat je eerst goed gescrubd bent en bodylotion aanbrengt op je enkels, knieholtes en ellebogen. Om wat bij te werken, sprayde ik opnieuw wat aan mijn enkels, een foute beslissing, want nu loop ik rond met twee wandelende peekes. Want ja, hij slaagt wat oranje uit. Nu, als ik zelf een kleurtje krijg, is dat meestal ook oranje-achtig dus het kleurt gewoon jouw pigment, en dat is bij mij nu eenmaal wortelkleur. Gelukkig verandert deze op dag 3 en 4 naar een naturelle zongekuste gloed. Toch vind ik ‘m nét iets te gepigmenteerd, dus volgende keer probeer ik zonder handschoen en spray ik vanop 30 cm afstand... én best maar 1 keer.

en € 9,95 voor de Curasano Spraytan Sentz handschoen.
en € 9,95 voor de Curasano Spraytan Sentz handschoen.

Sinds kort is Curasano Spraytan Express ook verkrijgbaar in handig 50ml travelsize, ideaal in combinatie met de Curasano Spraytan Sentz Mini handschoen. Zo neem je jouw gezonde, goudbruine teint overal mee.

Meer geteste beautyproducten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content