Getest: een stralende huid met de Babor Skin Fusor behandeling

Sofie Albrecht

Eind vorig jaar opende het Duitse verzorgingsmerk Babor een cityspa in de Brusselse Dansaert wijk. De nieuwe Skinfusor behandeling testen was het perfecte excuus voor een bezoekje.

 

Niet zo ver van de beurs, aan het begin van de Dansaert straat, stap ik een lichte, moderne winkel binnen. Wit en zwart domineren, roze en goud zorgen voor warme, vrouwelijke accenten. De ‘ampoule bar’, de iconische producten waar Babor bekend voor is, trekt meteen mijn aandacht. Boven hangt zelfs een kunstwerk van een levensgrote ampoule in gouden lovertjes. In de city spa vind je het volledige gamma van Babor én 3 behandelingsruimtes. Ik installeer me in de grootste op het gelijkvloers, helemaal klaar om de SkinFusor-behandeling te testen.

Multitasking machine

De SkinFusor combineert 4 verschillende technologieën om de veeleisende huid een behandeling op maat te geven. Door de verschillende opzetstukken kan het apparaat afwisselend diepgaand reinigen (CleanFusion), exfoliëren (PolishFusion), ingrediënten in de huid sluizen (HydroFusion) en masseren (ImpulseFusion). Maar eerst wordt mijn make-up eraf gehaald en mijn huid onder de loep genomen om te bekijken wat die precies nodig heeft. Een dieptereiniging, intense hydratatie en die vale teint wegwerken, … ik kan het allemaal gebruiken.

De dieptereiniging gebeurt door een soort stofzuigertje dat elke vierkante centimeter van mijn gelaat onder handen neemt om verstopte poriën te zuiveren en ze te verfijnen. Daarna komen de dode huidcellen in het vizier van de PolishFusion, die fruitzuren uitspuwt en inwerkt. Wanneer alle dode huidcellen zijn weggewerkt, smeert de schoonheidsspecialiste een hydraterende essence over mijn gezicht uit. De HydroFusion kop werkt met ultrasone golven om alle actieve ingrediënten dieper in de huid te sluizen. In de laatste fase krijgt mijn huid een mechanische massage met een kop die afwisselend klopt en draait. Dat stimuleert de doorbloeding van de huid, zodat vrijgemaakte afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en actieve ingrediënten efficiënter worden opgenomen. Het ideale moment dus voor een masker, vindt de schoonheidsspecialiste. Ze borstelt een crème over mijn huid en legt er een vliesmasker over. Met de rest van het goedje worden mijn handen en armen gemasseerd, zodat niets verloren gaat. Tien minuten later gaat het masker er weer af en lijkt mijn huid zo goed als alles geabsorbeerd te hebben. “Die had dorst” lacht de schoonheidsspecialiste.

Vakantie-effect op de huid

In de SkinFusor-behandeling staat de machine centraal, wat ik niet zo ontspannend als een manuele behandeling vindt. “Deze behandeling is vooral gericht op resultaat, minder op ontspanning.” knikt de schoonheidsspecialiste. En dat is er. Vanop mijn stoel zie ik in de spiegel al een verschil: een duidelijk frissere huid met een mooie glow. Wanneer ik mijn huid van dichterbij inspecteer merk ik dat mijn fronsrimpel een pak minder zichtbaar is, mijn poriën fijner zijn en ik er minder vermoeid uitzie. Ik heb een uitgeslapen net-van-vakantie-terug-look die geen make-up nodig heeft en een paar dagen aanhoudt. Een ideale boost wanneer de vakantie al even geleden is…

Info: SkinFusor-behandeling 135 minuten: 240 euro. Babor City Spa Brussels, Antoine Dansaertstraat 44, 1000 Brussel. www.babor-brussel.be, be.babor.com.

Partner Content

Gesponsorde content