GETEST: dit product vermindert zichtbaar schade bij het blonderen

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Mèches, kleuring, ontkleuring... mooi voor je look, een nachtmerrie voor je haar. Maar goed dus dat we kunnen rekenen op de great minds van L’Oréal, want zij kwamen onlangs op de proppen met een formule die de kwaliteit van je haar minder aantast bij het blonderen. SmartBond verlegt grenzen en maakt komaf met de dark side van (ont)kleuring. Daar wilden online-redactrice Lise Milbou wel eens het fijne van weten...

 

En zo trek ik als ‘blondie’ naar kapper Nadia & Thierry in Knokke. ‘Het SmartBond-additief werkt als een soort preventieve block die je haar beschermt tegen chemische stoffen in kleuringen,’ legt hairstylist Thierry uit. Volgens hem is het ideaal voor highlights, hoogblond haar en trendy pastelkleuren als roze, lichtmauve en grijs. Dat laatste klinkt aanlokkelijk, maar toch besluit ik het maar bij blond te houden.

Lees ook: deze groente geeft grijze haren én puistjes geen kans

Stap 1: Smartbond-additief

Na veel getwijfel en licht panische aanvallen (het is de eerste keer dat ik een kleur zet op mijn holy hair) plof ik neer in de kappersstoel. Thierry begint het additief met de blonde kleuring te mengen. Omdat ik al een ovaal (in kapperstermen – ik voel me vereerd – ‘perfect’) gezicht heb, brengt hij enkel highlights aan op de bovenste lagen voor extra frisheid en happiness. De kleurmix werkt enkele minuten in op mijn haar en wordt daarna, tegen alle kapperprincipes in, gewoon uitgespoeld met water.

Stap 2: preshampoo

Na het spoelen, gaat Thierry over tot stap 2. ‘Als tweede stap breng ik een preshampoo aan van haarwortel tot lengtepunten. Zo worden de zwavelbruggen opnieuw hersteld na het kleuren.’ Na 10 minuutjes inwerken, wordt mijn haar twee keer goed uitgewassen met shampoo. Wat opvalt, is dat ik duidelijk minder klitten heb wanneer Thierry er met zijn kam doorgaat. Ik ben nu al pro!

Lees ook: dit zijn de 7 populairste kapsels op Pinterest

Stap 3: conditioner

Als finishing touch wordt er een conditioner aangebracht op mijn lengtes. ‘Het is belangrijk deze één keer om de vier zelf thuis te gebruiken om je haarkristallen te respecteren,’ raadt Thierry aan. ‘De conditioner dient als aanvulling op de klassieke verzorging, om het effect van de formule te versterken.’

En het werkt! Mijn haar is zijdezacht na de kleuring en het heeft een natuurlijk glow. Door het sterk en gezond gevoel, lijkt het zelfs alsof het totaal niet is beschadigd door het blonderen. De highlights zijn heel licht en subtiel, misschien wel iets té. Leer ik ook weer uit: next time kies ik voor grijs ;-)!

smartbond

Tips om je haar goed te verzorgen

Last van haarverlies? Dit zijn dé 3 oplossingen
6 voedingsmiddelen die je haar helpen groeien
5 slimme tips and tricks tegen vettig haar

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content