Een afspraakje bij de kapper kan helaas nog niet, dus dan maar zelf aan de slag. Hoewel deze dames bewijzen dat grijs ook hip kan zijn, haal je maar best de juiste tools in huis als je straks jouw gekleurde coupe wil behouden.

Fase 1: draag zorg voor je kleur

Verleng de houdbaarheid

Het is nu zaak jouw kleurtje zolang mogelijk te houden en dat kan bijvoorbeeld met de Colour Perfecting Shampoo van Sisley (€ 57,50 voor 200 ml). Deze verzorging zonder sulfaten zorgt er met z’n hibiscusextract voor dat je kleur langer blijft.

Probeer je haar ook niet té veel te wassen en gebruik tussendoor een gekleurde droogshampoo. Wij tippen die van Batiste (Batiste Blonde en Batiste Dark Hair, € 6,49).

Pak uitgroei aan

Komt die grijze kleur geleidelijk aan weer tevoorschijn? Grijp dan naar tools die speciaal gemaakt zijn om je uitgroei aan te pakken. Zo bestaan er verschillende haarmascara’s (beautymerken als L’Oréal Paris, Schwarzkopf en Syoss hebben er eentje) die de eerste zilveren lokken weer bedekken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fase 2: behoud volume

Boost!

Als je haar gaat groeien, heeft het de neiging z’n volume te verliezen (zeker als je fijne, sluike haren hebt). Enter: volumeshampoos en -conditioners die je coupe weer leven inblazen. Lokaal shop je er onder ander bij het duurzame Cîme (Nuts about you shampoo, € 24,90), RainPharma (Authentic Conditioner, € 20 voor 250 ml) en ray. (oolong tea shampoo, € 29 voor 500 ml). Wil je ook jouw hoofdhuid mee verzorgen (doen, want daar begint een gezonde coupe) dan is de Hair, Scalp & Roots lijn van Nannic (€ 175 voor een introductiebox) top – het Belgische merk won zelfs één van onze Beauty Awards!

De juiste stylingtools

Ook de juiste stylingtools zijn nu belangrijker dan ooit! Op de website van kapper Jochen Vanhoudt (jochenvanhoudt.be) shop je een handige toupeerborstel (ghd gold, € 28) om aan je kruin volume te creëren. Heb je eerder weerbarstig haar? Dan zorgen deze stijltang en -borstel (ghd gold, € 199) ervoor dat je haar gezond blijft. Bij elke bestelling van een elektrotoestel geeft Jochen nu ook een ghd stylingspray t.w.v. € 18 cadeau.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fase 3: tijd voor de kwast!

Eerlijk is eerlijk: kleuren laat je best over aan de professionals. Kan je het toch niet langer aanzien? Verf je haar dan met een spoeling of of hou je aan deze haarverf-tips om knoeien te voorkomen:

  1. Komt je haar tot op/over je schouders? Koop meteen twee pakjes.
  2. Ga naakt of trek een oude blouse met knoopjes aan, zo hoef je hem niet over je hoofd uit te trekken als je straks moet uitspoelen.
  3. Gebruik lippenbalsem om je voorhoofd te beschermen.
  4. Stal je tools op voorhand uit (denk aan natte doekjes voor als je morst).
  5. Doe de verf in een bakje en verdeel met een borstel.
  6. Koop een verfkit in twee kleuren en zet highlights met een tandenborstel – als je dat wil.
  7. Begin bij je wortels en kam de rest uit. Werk met 4 à 6 plukken om er zeker van te zijn dat je alles meepakt.
  8. Doe nadien een badmuts op om druppels en vlekken te voorkomen.

Fase 4: de schaar erin

Alleen als het écht écht niet anders gaat: overhandig de schaar aan je partner (😱). Proberen op eigen risico.

Fase 5: terug naar de kapper 🤞🏻

Laten we gewoon hopen dat we zo snel mogelijk terug naar onze kapper mogen. Al dat geknoei is toch niet ideaal. In tussentijd: stay beautiful & safe!

Beautylover? Steek lokale handelaars een hart onder de riem en #winkelhier bij deze online beautywinkels.

Meer verwennerij

Openingsbeeld: Fusio Scrub Kérastase (via bol.com).