Grrr. Dat Belgische weer. Niks leuk aan. Het aller-vervelendste aan deze wisselvallige winter? Dat-ie je kapsel ruïneert nog voor je goed en wel de deur uit bent. Maar daar hebben wij iets op gevonden, want deze kapsels zijn écht ‘slecht weer’-bestendig.

10 x ‘slecht weer’-kapsels

Regen, wind, sneeuw. Winter is coming, maar niet getreurd: het hoeft niet helemaal doom and gloom te zijn. Onderstaande kapsels houden je overeind als de natuur haar grillen heeft.

Melkmeisjes vlecht

Oké, deze ziet er moeilijk uit maar wedden dat je ‘m zelf kan maken? Als je lang haar hebt, bind het dan in twee lage staarten, maak er vlechtjes mee en doe er een elastiekje rond. Pin de twee vlechten vast bovenop je hoofd en je bent helemaal windproof.

Het haarlintje

Een andere manier om je kapsel onder controle te houden, is een haarlintje. Hiermee houd je alles mooi op z’n plek, een beetje valsspelen eigenlijk.

Half updo

Soms doe je beter een ‘go with the flow’-tje. Als het weer er slecht uitziet, spendeer je beter niet teveel tijd aan textuur. Gebruik een Mythic Oil van L’Oréal (beschermt 48u lang tegen vochtigheid, en is enkel verkrijgbaar bij L’Oréal Pro kapsalons), droog je haar aan de wind en pin de bovenste helft in een dotje.

Draag een hoed

Als het écht regent dat het giet, is een hoed de enige oplossing. Ga dan wel eentje voor een stijlvol, comfy én waterproof exemplaar.

Het hoge dotje of paardenstaart

Ervoor zorgen dat je haar zo weinig mogelijk wind vangt, doe je door het in een strakke dot of staart naar achter te binden.

Boxer braids

Boxer braids – of strakke ingevlochten vlechtjes – zijn een trend en helemaal regenbestendig.

Omarm de wet look

Als het dan toch gaat regenen, kan je misschien gewoon al doen alsof je haren nat zijn. Celebkapper Kristin Ess leert je hoe je de wet look creëert.

Bedek het!

Een klein sjaaltje of dikke haarband houdt je lokken op z’n plek en is bovendien warm rond je oren.

Vlecht je froe

Hét slachtoffer van slecht weer is in de eerste plaats je pony. Vermijd dat-ie gaat kroezen door hem gewoonweg in te vlechten.

De statement topknot

Breng je hoge dot hoger dan hoogst, dus helemaal naar je voorhoofd. Geloof ons, het wordt een hit én omdat je jouw froe erin kan binden, ben je helemaal regenproof.

Meer tips voor winterdagen: