Hoe celebs zo jong blijven? Yoga, slaap, water en hier en daar een retouchke. Althans, dat is wat we vaak horen als we het Jessica Alba, Gwyneth Paltrow en Gwen Stefani zelf vragen. Toch zijn dat niet de beautygeheimen waar Jennifer Lopez bij zweert, want volgens de zangeres heeft ze haar glowy huid te danken aan maar één ding…

Het basisingrediënt voor een mooie huid

Namelijk… de kracht van positivisme. Of meer bepaald: de kracht van bevestiging. Zo zou ze elke dag tegen zichzelf het volgende zeggen: “I am youthful and timeless at every age (🤔).” J.Lo is niet de enige celeb die gelooft dat een positieve attitude en dagelijkse dosis zelfliefde je huid strak en rimpelvrij kan houden. Jane Fonda en Helen Mirren zijn ook fervente aanhanger van deze theorie.

Mirren zei in 2011 aan The Mirror dat ze gelooft dat positieve manifestatie een betere uitkomst biedt dan zelftwijfel. “My mother told me an amazingly wise thing that I’ve found to be true, which is that you should never worry about getting older,” zei ze. Hoewel Fonda toegeeft dat ze haar knappe verouderingsproces ook te danken heeft aan plastische chirurgie, blijft ze erbij dat jezelf goed voelen hét basisingrediënt is voor een goeie beautyroutine. “The most important thing is … your attitude, how you feel,” zei Fonda aan Byrdie in 2017. “Is there love in your life? Are you good in your skin? All of this will make you feel and look younger.”

‘Spirituele botox’

De mentaliteit dat tevredenheid en meditatie je teint direct kan beïnvloeden, wordt bij wellness-goeroes ook ‘spirituele botox’ genoemd. Jill Willard, auteur van Intuitive Being, zegt dat deze term mensen doet inzien dat ademenen en mindful zijn ook fysieke voordelen met zich meebrengt. Tegen Refinery29 zei ze dat het herhalen van bevestigende woorden je bovendien gefocust houdt terwijl je mediteert. Geen reden om het niet te doen, dus 😉.

Meer beautytips