Als er één make-up product de laatste jaren aan populariteit won, is het wel: highlighter. Het geeft je huid een mooie glow waardoor je er eerder gezond dan geplamuurd uitziet. Nog op zoek naar jouw match? Wij selecteerden de beste glansproducten van het moment.

How to highlight

Highlighter breng je aan boven je jukbeen, een beetje onder je wenkbrauw, op de neusbrug en boven het cupidoboogje van je lip. Overdrijf niet, want teveel glans kan een ontzettend onnatuurlijk effect hebben.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Beginners kiezen het best voor een vloeibare textuur, het is ietsje makkelijker en ‘natureller’ om aan te brengen dan een poeder met penseel. Ook droge huidjes zijn beter af met een vloeibare textuur, terwijl op een vette huid poeders doorgaans beter blijven zitten. Zie je een gezonde gloed die uit je huid lijkt te komen? Dan kreeg je het voor elkaar.

Shimmering Skin Perfector Highlighter – Becca

Een highlighter geliefd bij heel wat make-up artiesten omdat hij zo’n mooi en duidelijk effect heeft. Makkelijk aan te brengen, want vloeibaar, en eenvoudig op te bouwen voor het resultaat dat jij leuk vindt (€ 39,54 via douglas.be).

Hollywood Beauty Light Wand highlighter stick – Charlotte Tilbury

Deze is top, want past makkelijk in je handtas en heeft bovenaan een sponsje voor een precieze applicatie waarbij je jouw vingers amper vuil hoeft te maken (€ 35 via debijenkorf.be).

Mineralize Skinfinish Soft & Gentle – M.A.C

Een klassieker die je eens moét getest hebben. Hiervoor gebruik je wel best een borstel om hem mooi te laten blenden met je foundation en concealer (€ 32,50 via maccosmetics.be).

Highlighter stick rosé Limited Edition Good Vibes Only – Yves Rocher

Ook een hele makkelijke om mee te nemen, is deze stick van Yves Rocher. Hij geeft een naturel effect en je dept hem makkelijk uit met je vingers (€ 6,95 via yves-rocher.be).

Ambient Strobe Lighting Powder – Hourglass

Deze bevat heel wat glitterdeeltjes, zonder dat je er als een sprookjesfee bijloopt. Verwacht je na enkele penseelstreken aan een gezonde gloed (€ 47,50 via debijenkorf.be).

Beauty Luminizer – RMS

Ontzettend veel glow in een klein potje. De lichtreflecterende mineralen en parelachtige formule blenden prima en zorgen voor een natuurlijke glans (€ 44,10 via findujour.com).

Neo Nude A-Highlight Liquid Highlighter – Giorgio Armani

Een vloeibare highlighter op waterbasis (tint 10 is een topper, want goudachtig!). De ingebouwde applicator brengt makkelijk aan, een paar druppels volstaan om het verder te verdelen met je vingers (€ 45 via debijenkorf.be).

Baume Essentiel Multi-Use Stick in Transparent – Chanel

Deze lijkt een beetje op vaseline maar dan in stickvorm, al is hij een stukje duurder. Het effect blijft wel véél langer dankzij de wassen uit minerale olie. Ze hebben ook een uittrekbaar borsteltje, maar met je vingers aanbrengen lukt evengoed. De meest subtiele uit het rijtje, dus wil je wat meer glans, kies dan voor hun Sculpting parelmoerstick (€ 42 via chanel.com).

Openingsbeeld: IMaxTree

Meer glow-tips