Getty Images

In the mood: van deze beautyproducten krijg je een goed gevoel

We eisen steeds meer van cosmetica: we willen er beter uitzien én ons beter voelen. Het moet hightech zijn, maar betaalbaar. Gebruiksvriendelijk, maar met professioneel resultaat. Onze beautyredactrice tipt je de beautyfenomenen van dit najaar. Vandaag: mood beauty.

Beautyproducten anno 2023 moeten ons niet alleen mooier maken, maar ook beter doen voelen, zowel fysiek als mentaal. Een merk dat daar erg goed op inspeelt, is Rituals. Hun producten maken van doodgewone momenten een ware ervaring dankzij de lekkere geuren, mooie verpakking of bijzondere textuur. Dat omschrijft men ook wel als mood beauty of neurocosmetica.

Antistress

Het werkt zo: als je huid wordt aangeraakt of in contact komt met een aangename textuur, dan geeft hij impulsen door aan je hersenen die op hun beurt dan weer stoffen vrijmaken, zoals het knuffelhormoon oxytocine. Dat geeft een goed gevoel, net zoals het ruiken van een aangename geur.

Dat weten ze ook bij TiL, een Frans familiemerk dat is opgebouwd rond de heerlijke geur en de natuurlijke antistresswerking van linde. Neurowetenschappers ontdekten een positieve mentale impact van de lindegeur: het zou je hoofd tot rust brengen en stress en slaapstoornissen verbeteren. Maar ook voor de huid heeft linde interessante eigenschappen: het werkt ontgiftend, kalmeert, hydrateert en beschermt dankzij de antioxiderende werking.

Mood beauty bij je thuis?

The Ritual Of Jing

The Ritual Of Jing

The Ritual Of Jing

€ 19,90  –  Rituals

Koop het hier

L’eau qui enlace parfum (100 ml)

L'eau qui enlace parfum (100 ml)

L’eau qui enlace parfum (100 ml)

€ 89  –  TiL

Koop het hier

Meer beauty

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content