“Mijn dochter (Lila Grace) herinnert me er geregeld aan: ‘Mama, je moét zonnecrème smeren!” Dit en andere goeie beautyraad van topmodel Kate Moss ontdek je in onderstaande video.

Van grunge tot ‘Cool-Girl’

De Britse Kate Moss is intussen 48 en ziet er nog steeds stralend uit. Onlangs verklapte ze aan Vogue wat ze hier dagelijks voor doet, smeert en drinkt. “In mijn grunge-jaren deed ik niet meer dan een zwarte liner op mijn ogen en wat lippenstift vervagen op mijn kaken. Nu ben ik wat ‘avontuurlijker’ als het op make-up aankomt, al is mijn dochter er nog steeds meer mee bezig dan ik,” aldus Moss. “Mijn grootste aanrader? Meditatie en yoga. Ik startte er sinds kort mee en voel me een stuk meer in balans.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De beautyroutine van Kate Moss

1. ‘Wake up’ theetje

Kate Moss heeft een eigen label ‘Cosmoss’ en drinkt elke ochtend haar zelf ontwikkelde thee. “Het maakt me wakker, haalt ‘zuren’ uit mijn lichaam en is een goed alternatief voor citroenwater, dat slecht is voor de tanden.”

€ 24 voor 20 theezakjes via cosmossbykatemoss.com.

2. Reiniger

Om haar huid te verzorgen, gebruikt Kate eerste een cleanser van haar eigen label. Ze masseert deze op haar gelaat en nek en wast ‘m vervolgens af.

€ 60 voor 100 ml via cosmossbykatemoss.com.

3. Toner

Na het reinigen, gebruikt Kate het Acqua di Rose van Officina Profumo-Farmaceutica di Santa Maria Novella. Dit rozenwater zet ze in als toner die haar huid instant strakker maakt. Het lost meteen ook de overgebleven restjes van de cleanser op. Nog een gouden tip van Kate: “Als je wat rozenwater op een katoenen watje aanbrengt en het op je ogen laat rusten, verfrist het je blik.”

€ 30 voor 100 ml via smnovella.com.

4. Moisturizer

Dan smeert Kate haar zelfontwikkelde, voedende crème met eikenmos en CBD. “Hij is heel herstellend en werkt ook als je eczeem hebt,” klinkt het. Deze Cosmoss Face Cream masseert ze goed in met een gua sha steen, die voor een drainage van het lymfesysteem zorgt.

€ 110 voor 50 ml via cosmossbykatemoss.com.

5. Zonnecrème

“Op aanraden van mijn dochter smeer ik élke dag een zonnecrème.” Anthelios van La Roche-Posay is één van Kates favorieten.

€ 21,95 voor 50 ml bij de apotheker.

6. Lipmasker

“Ook dit lipmasker van Laneige is een aanrader van mijn dochter Lila.”

€ 19,99 voor 20 g o.a. via boozyshop.be.

7. Olie om te smeren én slikken

Kate ontwierp ook een Golden Nectar olie met zwarte bessen en CBD. “Een paar druppeltjes op je tong werken kalmerend en ontstekingsremmend. Hij bevat ook collageen en je kan ‘m bovendien op je huid gebruiken. Overdag doe ik wat op mijn hals, ‘s avonds gaat-ie over heel het gelaat.”

€ 120 voor 30 ml via cosmossbykatemoss.com.

8. Concealer

“Ik gebruik twee verschillende kleurtjes concealer; een donkerdere op mijn kin en kaaklijn, een lichtere onder m’n ogen.” De Beautiful Skin Radiant Concealer van Charlotte Tilbury is haar favoriet.

€ 30 o.a. via debijenkorf.be.

9. Contour-palet

Na haar concealer gebruikt Kate een bronzer. Het Hourglass Ambient Lighting Palette geeft haar die mooie glow.

€ 70 o.a. via debijenkorf.be.

10. Wimperkruller

The Eyelash Curler van Kevyn Aucoin is haar geheim voor mooi gekrulde wimpers.

€ 22,95 o.a. via zalando.be.

11. Getinte wenkbrauwgel

“Ik heb niet veel wenbrauwhaartjes, dus vul ik de gaten in met de handige Legendary Brows gel van Charlotte Tilbury.”

€ 26 o.a. via debijenkorf.be.

12. Liptint

“Op mijn lippen gaat de Tinted Love van Charlotte Tilbury.”

€ 32 o.a. via debijenkorf.be.

13. Haarspray

Sam McKnight ontwikkelde speciaal voor mij deze Cool Girl Barely There Texture Mist; hij ruikt goed en geeft mijn haar meteen wat meer pit.”

€ 28,20 voor 200 ml o.a. via cultbeauty.com.

14. ‘Heilige mist’

“Nog wat Sacred Mist over mijn huid en gelaat; klaar!”

€ 140 voor 100 ml via cosmossbykatemoss.com.

Meer beautytips van celebs

Openingsbeeld: Getty Images.