Je huid heeft regelmatig een diepere reiniging nodig dan het gewend is. Dagelijks je make-up eraf halen en cleansen is niet voldoende om overtollige olie, vuil en dode huidcellen grondig van je gezicht te halen. Enter: exfoliëren. Met een scrub of peeling kan je het vuillaagje aan de oppervlakte effectief verwijderen zodat al je serums, crèmes en lotions weer heel wat effectiever worden.

Mechanische peeling

Een behandeling die nòg dieper inwerkt op de huid dan chemische peelings en scrubs? Dat zijn (volledig pijnloze) mechanische peelings als microdermabrasie. Met deze verzorging wordt het buitenste inactieve cellaagje verwijderd zodat de aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd. Dit doen ze door zoutkristallen (meestal afkomstig uit inactieve materialen als aluminium oxide) op de huid te katapulteren en weer op te zuigen met een speciaal apparaatje. Het residu wordt opgevangen en dan zie je pas hoeveel vuil er nog van je gezicht komt, zélfs na het ontschminken.

Om je huid voor te bereiden wordt er eerst een gommage uitgevoerd om goed te zuiveren. Hiervoor wordt een gom-achtige substantie gebruikt waarmee je het vuil uit je gezicht letterlijk wegveegt. Hierna volgt een microdermabrasie waarna je huid gereinigd wordt met een melkje dat samen met de overgebleven kristallen een scrub vormt. De nabehandeling gebeurt met een kalmerende crème, bijvoorbeeld een Arnica-gel.

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer beauty-behandelingen