Ons haar wordt alsmaar langer; logisch maar geen drama. Nu, voor mannen niet zo praktisch – vandaar deze tutorial hoe je zijn kapsel makkelijk bijhoudt. Voor jou kan het dan weer een kans zijn om creatief om te springen met je lokken. Steek ze op, volgens de regels van de catwalk.

13 x updo’s voor lang haar

Wind rond je vinger

Op de Haute Couture Show van Ziad Nakad verrasten de modellen op de catwalk met een ‘net uit de zee’ look. Neem wat strengen apart en wikkel ze rond je vinger met sterke wax. PS Voeg straks wat glittergel toe voor dat eerste quarantaine festival.

Half dotje omhoog

Tadashi Shoji hield het op de lente/zomershow simpel: een strak half knotje dat je bekomt door simpelweg je staart niet volledig door te trekken.

Experimenteer met vlechten

Dior houdt van vlechten; tijdens hun Haute Couture show kwamen die op het hoofd, op z’n Grieks. Bij hun show vielen ze als een boerenmeisje naast het gezicht.

Parels als accessoire

Andrew GN speelt met parels; twee ideetjes om je look te pimpen voor dat allereerste zomerfeest.

Nonchalant naar achter

Op de Elie Saab Haute Couture show bleven de kapsels nonchalant. Kam je haardos naar achter met wat lak en bind alles – op ooghoogte – samen in een losse knot.

Vogelnest

Anna Sui houdt – net als ons – van vogelnestjes. Leg je haar in een middenscheiding, wind je bovenste strengen rond je vinger en steek ze zo hoog mogelijk op met schuivertjes.

De vrouwelijke ‘vetkuif’

Hoe het kapsel van Elvis er anno 2020 zou uitzien? Annakiki weet het:

Elastiekje van haar

Elie Tahari hield het simpel: een lage paardenstaart met één streng die dienst doet als elastiek.

Dubbelgevouwen lage vlecht

Je haar met gel naar achter kammen, is een prima idee voor jouw kantoorlook. Gabriela Hearst vouwt de lage vlecht dubbel en bindt samen met een strikje.

Chique chignon

Op de Rolland Haute Couture show verschenen modellen met een strakke chignon – hier kunnen we alleen maar zeggen: oefening baart kunst.

Diadeem erin

Geen echte updo, maar ontzettend leuk nu het mooi weer wordt: een eyecatching diadeem werkt nét als een roze bril. Probeer maar!

Romantische halve updo

Eentje uit de show van Chanel. Sam McKnight schudde een romantisch kapsel uit z’n mouw. Zelf omschreef hij de halve updo met supersized strikclips als ‘misty morning romance’. Neem het stuk boven je oren tot de kruin apart en besprenkel met texturizing spray voor volume.

Of… je gaat helemaal loco

Onder het motto ‘nu kan ALLES’ nog even wat Fyodor Golan in petto hadden. Waarschuw op voorhand wél even je huisgenoten…

Lees ook

Beelden: IMaxTree