6 slechte gewoontes die je huid kunnen beschadigen

In een wereld waarin iedereen – wij inclus – geobsedeerd is door de allerbeste beautyproducten en superfoods, vergeten we al snel de vanzelfsprekende zaken die je huid weleens zouden kunnen beschadigen. Deze 6 (verrassende) dingen moet je vooral NIET doen, wil je de dag doorkomen met een mooie glow.

6 verzorgingsgewoontes die slechter zijn dan je denkt

1. Je gezicht te stevig scrubben

Af en toe exfoliëren is essentieel voor een gezonde glow. Het verwijdert je dode huid en boost de aanmaak van nieuwe cellen. Ga niet té enthousiast te werk en vermijd harde, korrelige scrubs. Ze zijn niet gemaakt voor een tere gezichtshuid en kunnen haar beschadigen. Gebruik liever een chemische of milde mechanische exfoliant (deze Silky Smooth Exfoliant van het Belgische Nannic is écht heel goed – € 21,40 voor 50 ml) en een cleansing sponge (zoals de Konjac Facial Sponge van Pure Sol – € 9,95) om dieper te reinigen zonder de beschermingslaag van je huid aan te tasten.

2. Op een vuile kussensloop slapen

Wie houdt er nu niet van een goeie nachtcrème en een voedend haarmaskertje terwijl je slaapt? Jammer genoeg blijven al die verzorgingsproducten nogal snel in je kussen hangen waardoor je huid last kan krijgen van onzuiverheden. Daarom is het belangrijk om de zoveel dagen je kussensloop te vervangen. Als je sloop aan vervanging toe is, kies dan meteen voor een zijden variant (zoals die van Slip – € 99) omwille van deze heel belangrijke reden.

3. Met heet water cleansen

Heet water zal je poriën openen maar het stript ook de natuurlijke oliën van je gezichtshuid. Hierdoor zal je gezicht er al snel droog en suf uitzien. Gebruik daarom steeds lauwwarm water en spoel 30 seconden na met koud water om je circulatie een boost te geven.

4. Je washandje niet reinigen

Natte washandjes of cleansingapparaatjes zijn super vatbaar voor bacteriën en zelfs schimmel. Je huid ermee reinigen is dus absoluut geen goed idee. Gooi je washandje in de wasmand meteen nadat je het hebt gebruikt. Bij cleansingtools spoel en verwijder je best de kop om hem volledig te laten drogen tussen twee beurten.

5. Bacteriën creëren

Voorwerpen die je vaak gebruikt – zoals je smartphone, zonnebril of koptelefoon – zijn een broeihaard voor olie, zweet en bacteriën. Bewaar daarom steeds reinigingsdoekjes (deze zijn van Rituals – € 5,90) in je handtas om de items die je vaak gebruikt proper te houden. Please: gebruik reiningsdoekjes énkel voor dit soort dingen en niet om je gezicht mee schoon te maken (en wel hierom).

6. Je tanden als laatste poetsen

Was altijd eerst je haar en poets eerst je tanden vooraleer je jouw gezicht wast. Ingrediënten in tandpasta kunnen irritatie en uitdroging veroorzaken, terwijl shampoo en conditioner een onzuiver laagje kunnen achterlaten op de huid.

Meer verzorgingsweetjes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content