Last van haarverlies? Dit zijn dé 3 oplossingen

SOS please, ik heb haarverlies! Niet erg hoor, veel vrouwen hebben er last van. Gelukkig hebben wij de cure.

 

Met deze drie tips behoud jij langer je mooie haardos! Belangrijk daarbij is eerst op zoek te gaan naar de oorzaak van je probleem...

De oorzaken

Alles begint met het zoeken naar oorzaken. Hierdoor ben je er op tijd bij en kan je preventief je mooie en sterke lokken behouden.

  • Onze haarstructuur verandert elk seizoen. Als je tijdens de herfst plots meer haar begint te verliezen, is dat heel normaal.
  • Ook hormonen hebben een invloed op je haarverlies. Zo kan de menopauze de oorzaak zijn van een dunnere haardos.
  • Stress onder controle houden is super belangrijk, aangezien hierdoor de voeding vanuit de haarwortels wordt verstoord.

Gezonde haren vragen dus een gezonde levensstijl. Zorg dat je voldoende slaapt en schuif je slechte eetgewoontes aan de kant om voedingstekorten en oververmoeidheid tegen te gaan.

1. Behandel haarverlies zélf!

Sommige behandelingen kan je gewoon zelf, thuis in je badkamer. Vermijd agressieve shampoos, breng voor het blazen een verzorgingsproduct aan en zet je haardroger niet te heet.

Ook regelmatige kleuring en het dagelijks gebruik van elastiekjes zijn nefast voor je lokken. Gebruik bijvoorbeeld eens een haarkleuring op basis van olie.

Je kan zelfs vitaminekuren kopen bij de apotheker. Deze zullen de cyclus van het haar beïnvloeden. Voedingssupplementen kunnen het tekort aan ijzer, magnesium B6 en keratine opvangen.

2. Vraag raad in het salon

Om beschadigd en futloos haar te herstellen, maken professionele salons gebruik van Kérastase behandelingen. Na ongeveer 4 sessies zal het haar preventief gevoed zijn waardoor de souplesse en vitaliteit behouden blijft.

Laat ook regelmatig je puntjes bijknippen. Hierdoor zal je haar sneller groeien. Een regelmatige kappersdate past ongetwijfeld nog in je drukke agenda! Bovendien zal dankzij deze 6 voedingsmiddelen je haar sneller groeien.

3. De haarkliniek biedt oplossingen

Bij heel ernstige haaruitval, kan je overschakelen naar de hardere middelen zoals een haartransplantatie. Zo’n behandeling is zo goed als pijnloos. Je kan ook kiezen voor eenvoudigere micro-injecties in de hoofdhuid. Zo’n mesotherapie voedt de haarwortel meteen, wat veel effectiever is dan speciale lotions.

Nog meer lezen over haar? Check dan hier enkele van onze favoriete kapseltrends:

Gespot: 5 x inspirerende lobs bij celebs
Kapseltrend: lange kapsels bij celebrities

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content