Wanneer een date evolueert van gezellig tafelen naar Netflix and chill breekt er vaak paniek uit als de schoenen uitmoeten. ‘Stinkvoeten’ blijken het op twee na meest genoemde voetprobleem – na eelt en een droge huid – en dat willen we dan ook graag aanpakken. Want een gebrek aan zelfvertrouwen omwille van twee zwetende onderstellen zou toch écht wel zonde zijn.

Vanwaar de kaasgeur?

Wanneer voeten transpireren, hoopt er zich volgens Hansaplast water op in je schoenen. Hierdoor ontstaat er een warm en vochtig klimaat waarin bacteriën uitstekend gedijen. Om zich voort te planten voeden de bacteriën zich met dode huidcellen en met keratine. Bij die bacteriën horen ook de Brevibacteria, bacteriën die hun voedsel omzetten in een chemische verbinding die ruikt naar… Camembert. Diezelfde Brevibacteria worden overigens gebruikt bij de bereiding van talloze kaassoorten. Smakelijk ;-).

Dé remedie tegen stinkvoeten

Wees de Camembert-geur te slim af met deze efficiënte voetproducten:

Deo Silver Balls van Hansaplast

Foot deo ken je, maar ken je de deo balls al? Hansaplast bracht onlangs de Deo Silver Balls (€ 9,90) uit, de eerste deodorant in de vorm van balletjes die vieze geuren uit schoenen verwijdert. De hersluitbare balletjes gaan verspilling tegen en verfrissen na opening nog minstens twee maanden.

Topiderm Cool Gel van Pannoc

De Topiderm Cool Gel (€ 12,70 voor 250 ml) is ideaal om je benen en voeten te verfrissen na een inspanning maar kan ook preventief gebruikt worden tegen verhitting van je voeten. Bovendien ruikt-ie heerlijk verfrissend naar menthol. Hij trekt snel in en heeft een langdurig effect.

Revitalising Foot Bath Oil van RainPharma

Neem regelmatig eens een warm voetbad met plantaardige oliën na het werk. Ze hydrateren intensief en maken je voeten zacht. Deze Revitalising Foot Bath Oil (€ 29,95 voor 200 ml) verlicht je voeten en de mentholkristallen nemen onaangename geurtjes weg. Een échte energieboost voor je stappers.

Charcoal Detox Foot Scrub van RainPharma

Nadat je voeten genoten hebben van een ontspannen badje, is het tijd om komaf te maken met dode huidcellen en eelt. De meeste vrouwen houden het bij exfoliëren van hun gezicht of lichaam maar stoppen bij hun voeten. Dat terwijl het heel wat vieze geurtjes kan voorkomen. Gebruik een scrub op basis van houtskool, zoals deze Charcoal Detox Foot Scrub (€ 19,95 voor 100 ml) van RainPharma. De pikzwarte scrub dankt haar bijzondere kleur aan de actieve kool die een zuiverend effect heeft. De gladmakende scrubdeeltjes en cosmetische zuren maken je voeten extra zacht.

Voetbalsem van Weleda

Als laatste stap in je voetverzorging is een balsem heel belangrijk. De voetbalsem van Weleda (€ 10,99 voor 75 ml) verfrist met haar niet-vette structuur branderige en vermoeide voeten. De etherische oliën van Litsea cubeba en rozemarijn hebben een instant verkwikkend effect. Ingrediënten als mirre en leemaarde vitaliseren je voeten en helpen transpiratie voorkomen.

Helpen deze producten niet? Ga dan eens langs bij de podoloog om jouw probleem aan te pakken.

Meer op te lossen zomerkwaaltjes