Terwijl we twee jaar geleden bij het woordje micellen nog dachten aan één of andere bacterie – of wat in godsnaam zijn die beestjes? – kan je ze nu niet meer missen tijdens je reinigingsroutine. Micellair water is een populaire make-upremover en tegenwoordig smeer je het goedje ook op je haren, in de vorm van shampoo. Wij gingen na of-ie net zo goed werkt onder de douche dan aan de wastafel.

Van huid naar haar

Beautytrends voor de huid worden later vaak ook beautytrends voor het haar. Zo heb je de contouring techniek, die zowel op het gezicht als in je kapsel kan worden toegepast om je gelaat beter te doen uitkomen. Maar naast make-up technieken is er nu ook een verzorgingstechniek die zowel aan de lavabo als onder de douche wordt gebruikt. Say hello to the micellar shampoo. 

Sinds de lancering van micellaire shampoos zijn wij razendbenieuwd of het ding een goed bedachte marketingterm is, of dat-ie gewoon écht vernieuwend is en goed werkt. We kozen voor onze test de Nivea-variant (wat een aantrekkelijk flesje!) en gingen na of hij z’n € 4,99 waard is. Je hebt hem voor vet haar (Purifying) en voor de gevoelige hoofdhuid (Comforting).

Nivea Purifying & Comforting Micellar Shampoo – € 4,99

Laten we eerst even uitleggen wat de shampoo nu precies belooft. Allereerst zijn micellen oliemoleculen die ingekapseld zijn in water. Ze werken als een magneet en trekken zo onzuiverheden en talg aan (waar zowel je gezicht als haar mee te maken krijgt). Bij het spoelen zou hij dus alle restjes vervuiling uit je lokken verwijderen.

Het verdict

Voor deze van Nivea op de markt kwam, testten we er al eentje van een duurder merk maar die was niet zo schuimig waardoor je het gevoel had dat de shampoo gewoon langs je haar heen liep. Deze gelachtige textuur daarentegen schuimt wél – je hebt er zelfs maar een beetje voor nodig – waardoor je meteen een proper en zacht gevoel krijgt. Ook de ontspannende geuren – de Purifying ruikt naar citroenmelisse, de Comforting naar waterlelie – komen hierdoor goed vrij.

Nog een pluspunt: de dop bevat een handige drukknop waardoor het gleufje waarlangs de shampoo loopt zich langs de zijkant opent. Hierdoor kan er geen water binnenglippen en verspil je nooit teveel product. Met een inhoud van 400 ml kom je trouwens énorm lang toe met een fles. De dop is bovendien plat, waardoor je hem makkelijk kan omdraaien als je shampoo bijna op is.

Verdict? Het haar voelt heel zuiver aan en we kunnen een nieuwe wasbeurt zelfs met een volledige dag uitstellen. Een beautyhype die werkt dus, en in dit geval krijg je zéker waar voor je geld. Omdat hij zo intens reinigt, zijn onze lokken wel wat droger dan gewoonlijk. Misschien is een bijhorende conditioner dan ook een goed idee, Nivea? Oh ja, en een 100 ml flesje voor op reis zou ook best handig zijn ;-).

Kapseltips voor de winter