Naar de kapper: zo krijg je het kapsel waar je van droomt!

Voor de een is het heerlijke verwennerij, voor de ander is het horror. We kijken met gemengde gevoelens naar het kappersbezoek. Kom je al te vaak voor verrassingen te staan na een bezoek aan de kapper? Met deze tips krijg je het kapsel waar je van droomt.

1. Zorg dat het klikt met je kapper

Een goede kapper is een kapper die je begrijpt. Als je een goede klik hebt met je kapper is de kans dat hij weet je wat je wil ook veel groter. Ben je op zoek naar een nieuwe kapper? Vraag eens tips bij vrienden of familie. Misschien kan je vooraf ook even binnenspringen bij je nieuwe kapper voor een verkennend gesprek. Zo krijg je meteen informatie over de manier van werken (met of zonder afspraak), de prijs (niet onbelangrijk), de specialiteiten van de kapper en over de persoon die je haar zal aanpakken.

2. Vind een kapsel dat bij je past

Veel mensen halen kapselinspiratie uit magazines of op het internet. Het is een goed idee om een foto van je droomkapsel aan je kapper te tonen. Zo weet hij of zij precies wat je bedoelt. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Bovendien ziet de kapper dan ook of het kapsel wel bij je gezichtsvorm past. Heb je een rechthoekig, langwerpig, ovaal of rond gezicht? Feeling geeft je tips over welk kapsel het best bij je past.

3. Ga voor een streetstyle kapsel 

Celebrities lopen rond met de mooiste kapsels en ze vormen vaak een grote bron van inspiratie. Voor je denkt: dat wil ik ook! moet je wel even bedenken dat de sterren uren voor de spiegel zitten om hun look zo te krijgen. Ga dus liever op zoek naar een hip streetstyle kapsel dat je gemakkelijker zelf kan stylen.

4. Wees eerlijk tegen je kapper

Als de kapper vraagt of je tevreden bent en jij “Ja, hoor” antwoordt, gaat hij of zij ervan uit dat je ook daadwerkelijk tevreden bent. Is dat niet zo? Vind je dat er nog iets korter kan? Of valt je nieuwe kleurtje tegen? Wees dan eerlijk. Je kapper zal in no time een oplossing zoeken om je toch tevreden naar huis te sturen.

5. Vraag tips aan je kapper

Als je een uurtje bij een haarspecialist vertoeft kan je er maar beter alles uit halen. Vraag dus tips aan je kapper over hoe je je haar het best kan stylen of welke producten voor jou geschikt zijn. Alleen al je shampoo en conditioner kunnen een groot verschil betekenen voor je look.

6. Vermijd een carte blanche

Een kappersbezoek moet je voorbereiden. Zeg nooit:”Doe maar iets” of “Hetzelfde als altijd” als je in de kappersstoel zit want dan is de kans groot dat je naar huis gaat met een snit die je niet echt wilt. Zoek dus naar een kapsel dat je wilt en geeft aan waar jij je het gemakkelijkst bij voelt. Verrassingen zijn leuk, maar niet als het om je haar gaat.

7. Toon wat je wil

Heb je een foto van het kapsel dat je wilt? Breng die dan zeker mee om te tonen aan de kapper. Ook qua lengte geef je best aan tot waar je je haar wilt. Bijvoorbeeld tot aan je schouders of aan je sleutelbeen. Vertel het aan je kapper. Al lijken het maar details, ze helpen je op weg naar het kapsel van je dromen.

8. Kleed je naar je haarstijl

Kappers zijn modebewuste mensen. Ook al zit je voor de spiegel met een cape over je kledij. Hij of zij merkt bij het binnenkomen al meteen wat jouw stijl is. Je kapsel moet daar natuurlijk bij passen en dat kappers weten precies hoe ze kapsel en kledij op elkaar moeten afstemmen.

9. Let op de styling

Je haar voelt altijd geweldig na een knip- en brushbeurt bij de kapper. Na een nieuwe wasbeurt of een nachtje slapen is die mooie look vaak alweer verdwenen. Let dus goed op de styling van je kapsel en vraag tips aan de kapper. Zo kan je dat droomkapsel thuis ook gewoon in elkaar steken.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content