Getty Images

À la Kate Moss: deze 90’s haartrend gaat ons heel wat tijd besparen

Let down your hair, girls! Na een winter en zomer van kapsels waar véél werk in zat (speldjes, wetlook en tight buns) is het nu tijd om de nineties weer de overhand te laten nemen. ‘Minimalistisch’, ‘airdry’ en ‘natuurlijk’ zijn jouw sleutelwoorden vanaf nu.

Gespot op de catwalks tijdens Fashion Month: easy breezy hairdo’s. Dat wil zeggen dat speldjes en hairspray overboord werden gegooid en de natuurlijke lokken van de modellen vrij spel kregen. Beweging, glans en verzorging, daar draaide het om.

90’s comeback

Voorbije zomer stond – ook op vlak van kapsels – in het teken van Barbie: updo’s en blowouts, high maintenance en vooral, intens gestyled. Volgende zomer zal dat anders zijn (toch als we de catwalks mogen geloven), want de terugkeer van de 90’s minimalistische coupe zit in de lift. Als je het ons vraagt, een trend die je deze winter gerust ook al kan toepassen.

Voor dit kapsel wil je de look van nineties spirit animal Kate Moss copy pasten. Glanzende, natuurlijke golfjes of krullen en haar dat tot iets verder dan je schouders rijkt. Beweging is belangrijk, want je wilt dat de zon mooi reflecteerd op je gezonde, gehydrateerde lokken.

Kate Moss backstage, 1995.

Verzorging > styling

En daar zeg je het: hydratatie. Een goede verzorging van je haar is de basis van deze look en is belangrijker dan de styling. Kies dus een shampoo en conditioner uit die jouw haar complementeert. Breng wekelijks een haarmasker aan en skip ook je scalp oil niet. En voor wie het moet horen: laat die puntjes om de drie maanden bijknippen door een professional.

Sportmax, S/S 2024.

Voor de styling moet je denken: hoe ziet mijn gedroogde haar eruit na een plons in de zoute zee? Die look wil je opnieuw creëren. Knijp je lokken na je wasbeurt droog en voor wie krullen of waves heeft; probeer eens de twisttechniek om je natuurlijke textuur uit te vergroten.

Deze terugkeer naar een zekere nonchalance past binnen de quiet luxury-beweging van vandaag, waar kwaliteit centraal staat. Wil je glanzende, goed liggende lokken zonder (al te veel) styling? Dan zal je moeten investeren in de juiste producten. Tijd dus om je haircare-routine te optimaliseren. Hier alvast enkele tips.

Meer beauty

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content