Hoewel kraaienpootjes betekenen dat je veel lacht (en dat is gezond!), zijn we ze soms liever kwijt dan rijk. Er zijn een aantal dingen die je zéker niet moet doen, wil je de aandacht ervan afleiden. Deze vijf fouten kan je voortaan best vermijden.

1. Je ‘make-upt’ je ogen te hard

Het komt erop aan de aandacht van je ogen af te leiden. Wat je dus beter NIET doet: valse wimpers, glinsterende oogschaduw en donkere, vloeibare eyeliner. Wat WEL kan, zijn highlighter op je kaak (niét op je kraaienpootjes) en een dramatische lipstick.

2. Je grijpt naar poeder om kraaienpootjes te verbergen

Een los poeder nestelt zich al snel in lijntjes en kan je dus beter vermijden. Gebruik in plaats daarvan een vloeibare foundation of concealer op siliconenbasis die rimpels opvult en je huid plumpt. Zorg er wél voor dat-ie niet te dekkend is want dat heeft weer het omgekeerde effect.

3. Je draagt geen zonnebril

Nummer één hack tegen rimpels? Uv-bescherming. Rond je ogen kan vooral een zonnebril het verschil maken. Draag ‘m bij zon en fel licht om te voorkomen dat je heel de tijd gaat fronsen. Deze exemplaren staan op onze radar:

Statement zonnebril uit gerecycleerd acryl

Christian Wijnants x Yuma Labs
€ 265 – Shop hem vanaf 24 maart 2022 in de boetieks van Christian Wijnants en online via christianwijnants.com.

Zonnebril met retro-look

Mango
€ 19,99 – Shop hem via mango.com.

Vlindervorm zonnebril

Dolce&Gabanna
€ 200 – Shop hem via dolcegabbana.com.

4. Je brengt je oogcrème fout aan

De huid rond je ogen is dun en kwetsbaar en verdient dus wat extra aandacht. Een oogcrème biedt soelaas maar je moet ‘m wel juist aanbrengen. Dat wil zeggen 1) de perfecte hoeveelheid (een erwtje is meer dan genoeg), 2) op de juiste plaats (niet té dicht bij je ogen, het migreert sowieso) en 3) op de juiste manier (deppen, nooit wrijven). Dit zijn de favoriete oogcrèmes van de Feeling-redactie.

5. Je kiest het foute kapsel

Een simpele truc om kraaienpootjes te verbergen, is met je kapsel. Leg je haar in een zijscheiding of laat curtain bangs knippen. Zo kan je ze slim verstoppen – hah!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grece Ghanem (@greceghanem)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer beautytips

Openingsbeeld: Imaxtree.