Zo word je perfect bruin zonder zon

Wat als je géén vakantie hebt, op een appartementje woont, zonnen er dus niet meteen inzit en je de melkflessen-onder-zomerjurk-look absoluut wil vermijden? Eén oplossing: zelfbruiner. Ziehier, nog ’n keer de kneepjes van het vak. Zo word je perfect bruin zonder zon:

Perfect bruin zonder zon: Vind jouw match

Eerst en vooral: er zijn verschillende soorten zelfbruiners. Lotions, sprays, mousses, doekjes... elk met hun eigen voordeel:

1. Zelfbruinende bodylotion

Wat? Een lotion moet je een aantal dagen achter elkaar smeren om geleidelijk aan effect te zien. Je kan dus makkelijk stoppen eenmaal je de kleur goed vindt (Nivea, € 12,49 via kruidvat.be).

Voor wie? Als je de stap naar een echte zelfbruiner nog niet aandurft en een kleurtje wil dat langzaam opbouwt. Ook perfect als je een droge huid hebt.

bruinen zonder zon thuis

2. Zelfbruinende mousse

Wat? Een mousse is heel licht qua textuur en trekt snel in je huid. Sommige mousses breng je net na het douchen en afdrogen aan, sommige er net voor (Bondi Sands, € 24,49 voor de mousse en € 5,95 voor de handschoen via boozyshop.be).

Voor wie? Als je haast hebt en je kleding meteen weer aan wil trekken.

bruinen zonder zon thuis

3. Zelfbruinende spray

Wat? Dankzij microverstuivers kan je heel gelijkmatig het product over je lichaam verstuiven. Hou er wel rekening mee dat je geen witte handdoek in de buurt legt, want de deeltjes vliegen makkelijk rond (Marc Inbane, € 74,95 voor een zelfbruiner pakket via marcinbane.com).

Voor wie? Een spray is handig als je het vervelend vindt niet aan je schouderbladen of de achterkant van je benen te kunnen.

bruinen zonder zon thuis

4. Zelfbruinende doekjes

Wat? Heel simpel: een tissue waarmee je over je hele lijf wrijft. De meeste zelfbruinende doekjes zijn prima voor het gezicht, hals en decolleté maar ook voor je armen en benen (Nannic, € 14,40 voor 8 doekjes via shop.nannic.be).

Voor wie? Perfect als je veel on the go bent.

bruinen zonder zon thuis

Perfect bruin zonder zon: een stappenplan

1. Scrub!

DE belangrijkste regel: scrub je huid voor je begint te smeren. De dode huidcellen zullen verdwijnen waardoor je bruin kleurtje langer blijft én egaler oogt.

2. Hydrateer droge plekjes

De zones waar het meestal misgaat, zijn de enkels, knieën en ellebogen. Het zijn vaak de droogste plekjes van je lichaam en daarom is het belangrijk dat je ze eerst insmeert met een hydraterende bodylotion voo je de zelfbruiner aanbrengt.

3. Gebruik een handschoen

Don’tzelfbruiner aanbrengen met de blote hand. Gebruik al-tijd een washand of speciaal doekje om te vermijden dat je strepen krijgt. Tip: pas ook op dat je geen bruine streep krijgt nét onder de handschoen. Was daarom je handen achteraf goed met water en zeep (we weten inmiddels hoe dat moet... 😉).

Zin in zomer!

Openingsbeeld: Her. SS21.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content